Wat te doen als Windows 10 update mislukt

Als je problemen hebt met je Windows 10 update, zijn hier enkele trucs om het te repareren en de nieuwste OS-updates te downloaden

Het updaten van het besturingssysteem van je computer is superbelangrijk voor de veiligheid van je persoonlijke gegevens. Met updates worden nieuwe functies uitgebracht om de beveiligingsfunctionaliteit te verbeteren en gebruikers te beschermen tegen nieuwe gevaren op het net. Maar het is niet altijd mogelijk om de eigen pc te updaten: problemen kunnen verhinderen dat de update wordt gedownload en op het apparaat wordt geïnstalleerd.

Zo waren er bijvoorbeeld veel problemen met de Windows October Update. Maar zelfs kleine updates, die voortdurend door Microsoft worden uitgebracht, kunnen problemen hebben en niet correct worden geïnstalleerd. U kunt dit zien als u Windows Update opent en klikt op “Updategeschiedenis weergeven”: als een update fout is gegaan, wordt dit gemeld. Maar wat te doen als een Windows 10 update mislukt? Hier zijn enkele trucs om Win 10-updates die misgaan te verhelpen.

Opnieuw opstarten en opnieuw proberen

Een van de redenen waarom een Windows 10-update mislukt, is dat er twee of meer updates in de wachtrij staan. Aangezien sommige updates een voorbereiding zijn op andere, kunt u proberen uw pc opnieuw op te starten en de update opnieuw te starten. De update zou dan goed moeten werken

Gebruik Windows Update Troubleshooting Tool

Microsoft biedt een tool genaamd “Windows Update Troubleshooting Tool”, dat wordt gebruikt om problemen met systeemupdates op te lossen. U kunt het vinden onder “Instellingen > Update & Beveiliging > Probleemoplossing”. Als het nog niet geïnstalleerd is in uw versie van Windows, kunt u het vinden op deze pagina. Eenmaal gedownload en gestart, zal deze tool uw systeem opschonen van mislukte updates. U kunt dan proberen Windows Update opnieuw te starten en de updates uit te voeren.

Updates pauzeren

Het lijkt misschien vreemd, maar om een probleem met het installeren van een of meer Windows 10-updates op te lossen, kan het nuttig zijn om de updates te pauzeren. Dit zal alle gedownloade updates verwijderen en u toelaten om het proces vanaf nul te herbeginnen. Om dit te doen moet u naar “Instellingen > Bijwerken & Beveiliging> Windows Update” gaan en dan “Geavanceerde opties” en van daaruit kunt u kiezen om de updates te pauzeren. Op dit punt moet u uw computer opnieuw opstarten en dan teruggaan naar hetzelfde scherm en de updates opnieuw activeren. Op dat moment kunt u Windows Update opnieuw starten.

Updates downloaden van Microsofts website

Het is ook mogelijk dat een update mislukt als gevolg van verbindingsproblemen van welke aard dan ook. Gelukkig kunt u ook proberen Windows 10-updates rechtstreeks van de website van Microsoft te downloaden. U vindt ze op deze pagina en u kunt kiezen om de update op te slaan of direct te installeren. Het is beter om deze op te slaan en vervolgens handmatig te installeren.

Beveiligingsupdates handmatig downloaden

De zojuist uitgelegde tactiek heeft alleen betrekking op grote, cumulatieve updates die verband houden met nieuwe OS-functies, zoals de Oktober Update. Maar Microsoft brengt twee verschillende soorten updates uit: updates voor nieuwe functies en updates om beveiligingsproblemen op te lossen. Helaas zijn de meeste updates die niet goed installeren beveiligingsupdates, en om ze te installeren moet je de afkorting opschrijven (die meestal begint met de letters “KB”) en ernaar zoeken in de Microsoft Update-catalogus (je vindt hem op deze pagina).

Repair Windows-installatie

De laatste, en ook de meest drastische, methode om een mislukte Windows 10-update te repareren, is het repareren van de hele installatie van het besturingssysteem. Dit is een laatste redmiddel, voor het geval dat de mislukte update de stabiliteit van het systeem in gevaar heeft gebracht of het niet meer kan opstarten. Om de herstelling van het besturingssysteem te forceren, moet u de PC uitschakelen terwijl Windows aan het laden is en hem dan opnieuw inschakelen. Je moet dit drie keer achter elkaar doen. Op dit punt zal Windows weten dat er iets mis is en de “Diagnostische Modus” starten, waar u moet klikken op “Geavanceerde Opties” en vervolgens op “Probleemoplossing > Geavanceerde Opties > Installatie repareren”. Aan het eind van de procedure zult u eindigen met een versie van Windows 10 zonder de laatste updates

.