Nokia met gebogen scherm, Finse topper onthuld?

Nieuwe beelden van een telefoonconcept zijn opgedoken op het web die ons een glimp geven van hoe de volgende smartphones van de Finse fabrikant eruit zullen zien

Het is nog maar een paar dagen geleden dat Nokia officieel aankondigde dat het weer smartphones zal gaan maken, na het beëindigen van de samenwerking met Microsoft. Zoals vaak het geval is, zijn er geruchten over Nokia’s aanstaande telefoons op het web verschenen.

Nu zou Nokia volgens de laatste geruchten in de nabije toekomst wellicht gebogen beeldschermen gaan gebruiken, net als Samsung en mogelijk Apple. Dit zijn slechts geruchten, er is nog weinig dat zeker is anders dan het feit dat het bedrijf uit Helsinki vier nieuwe smartphones zal lanceren in 2017. Niettemin zijn sommige grafische ontwerpers begonnen zich voor te stellen hoe Nokia’s smartphones met edge-to-edge schermen en Android aan boord eruit zouden kunnen zien. Onder hen is Michael Muleba, een van de beroemdste conceptontwerpers van mobiele telefoons, die is teruggekeerd met een nieuw concept, de Nokia Hayen.

De Nokia Edge Phone

Volgens de grafisch ontwerper zal de Nokia Edge Phone geen homeknop hebben en een groot gebogen display. Aan de bovenzijde zal de smartphone een speciaal secundair scherm hebben dat gebruikt zal worden voor notificaties, audio en video. De telefoon, die ook een 23-megapixelcamera achteraan zal hebben, zal zowel een vingerafdruklezer als een irisscanner integreren. Eigenlijk, kijkend naar Michael Muleba’s render, doet de rand van het hoofdscherm een beetje denken aan de Galaxy Edge S7.

4 smartphones in 2017

terug naar het heden, zoals gezegd is Nokia klaar voor de grote comeback en lanceert het 4 nieuwe smartphones. De Nokia D1C, een octa-core toestel met 3GB RAM, 16 gigabyte interne opslagruimte en een 16-megapixel achtercamera. Daarna worden nog twee mid-range smartphones verwacht: Nokia 5320 en RM-1490. Tot slot zal het laatste model in twee formaten worden aangeboden, een van 5,2 inch en de andere van 5,5 inch. Beide zullen een AMOLED-scherm hebben, een 2K-resolutie ondersteunen en water- en stofbestendig zijn.