Google Maps updates, kaarten veranderen voor altijd: what’s new

Google Maps is kleurrijker dankzij een nieuw algoritme dat Google gebruikt: het vinden van vlaktes en bergen wordt makkelijker

Dit jaar vierde Google Maps zijn vijftiende verjaardag door belangrijke nieuwe functies in de applicatie te introduceren die het nog nuttiger maken. Maar Google’s verbeteringswerk is nog niet voorbij: het bedrijf uit Mountain View heeft zojuist de komst van een grote update aangekondigd. Google Maps verandert voorgoed en wordt veel kleurrijker en nauwkeuriger dankzij het gebruik van nieuwe kleuralgoritmen.

Dankzij de update die deze week wereldwijd wordt vrijgegeven, zullen gebruikers een grote verandering in de kaartkleuren opmerken waardoor het makkelijker wordt om bossen, bergen, beekjes en rivieren te herkennen. Zo kunt u een reis plannen of een gebied verkennen, terwijl u precies weet wat u gaat zien en hoe moeilijk het kan zijn. Zoals u kunt zien in de openingsafbeelding, zijn de kleuren veel levendiger en geven ze u een veel nauwkeuriger idee van de morfologie van een gebied.

Google Maps, wat verandert er met de nieuwe kaarten

Met de update van Google Maps zet het bedrijf uit Redmond eindelijk in op de kwaliteit van de beschikbare afbeeldingen. Big G beschikt namelijk over satellietbeelden van zeer hoge definitie voor meer dan 98% van het door mensen bewoonde grondgebied. Om de kaarten kleurrijker en vooral nauwkeuriger te maken, zal Google Maps een nieuw algoritme voor kleurenkaarten gebruiken dat de structuur van het grondgebied bijna getrouw weergeeft. Vlakten, heuvels, bergen, gletsjers, alles zal veel begrijpelijker zijn dankzij de nieuwe kaartkleuren.

De update heeft niet alleen betrekking op enkele steden of een deel van het grondgebied, maar de nieuwe Google Maps bestrijken (bijna) de hele aarde. Een dekking van meer dan 100 miljoen vierkante kilometer.

Om de natuurlijke kenmerken van de kaarten te zien moet je de zoom gebruiken en je richten op een specifiek gebied.

Wanneer komt de update

Google heeft verzekerd dat de nieuwe Google Maps deze week al worden vrijgegeven en binnen zeven dagen wereldwijd beschikbaar zullen zijn. Controleer of er een update voor de app in de Google Play Store of App Store staat en download deze als dat het geval is.

Meer informatie in grote steden

Hier houdt het nieuws niet op. Big G heeft ook een grote update van de kaarten van de grote steden aangekondigd, met nog meer gedetailleerde en nauwkeurige informatie. Gebruikers zullen precies kunnen zien waar voetpaden, zebrapaden en voetgangerseilanden zich bevinden. Deze informatie is vooral belangrijk voor mensen die slecht ter been zijn of nieuwe manieren zoeken om zich in een stad te verplaatsen.

De stratenkaarten komen in eerste instantie alleen voor Londen, New York en San Francisco, maar in de toekomst zullen ook andere Europese en wereldsteden aan bod komen.