Huawei nova 8i: de mid-range smartphone met slechts één minpunt

Huawei nova 8i is officieel in Italië: hier is alles wat u moet weten over functies en prijs, inclusief de praktische gevolgen van het beruchte Amerikaanse verbod

Huawei maakt in het laatste deel van 2021 een comeback in Italië, en doet dat met de nova 8i, een product dat in het middensegment van de markt zit. Het zal niet de enige zijn te oordelen naar het feit dat het bedrijf een paar uur geleden een Europees evenement aankondigde van waaruit naar alle waarschijnlijkheid de Huawei P50s zal worden onthuld.

Laten we dit uit de weg ruimen: alle Huawei-producten missen ondersteuning voor 5G-infrastructuur en vooral Google-diensten en apps, ondanks het feit dat de EMUI 11-gebruikersinterface op de Huawei nova 8i is gebaseerd op Android 10, dat oud is, maar relatief belangrijk gezien het feit dat EMUI historisch gezien alles omvat. De reden voor de grote afwezigheid is welbekend, namelijk de “koude oorlog” tussen Huawei en de Verenigde Staten. En hoewel het gebrek aan Google-diensten en -apps kan worden verholpen via het eigen ecosysteem dat het bedrijf in recordtijd heeft opgezet, is het gebrek aan 5G-connectiviteit dat niet, dus de Huawei nova 8i is gericht op degenen die geen interesse tonen in de nieuwe netwerken.

Huawei nova 8i: technische specificaties

De Huawei nova 8i is voorzien van een 2GHz octa core Snapdragon 662-chip gemaakt door Qualcomm. Er is slechts één geheugenvariant gepland door het bedrijf, althans op het moment van lancering: er is 8 GB RAM beschikbaar en 128 GB ruimte om documenten, foto’s, games en diverse applicaties op te slaan.

Het display is een 6,67-inch lcd-eenheid met Full HD-resolutie, dus erg handig voor het ruimschoots bekijken van multimediacontent, zelfs onderweg. Op hetzelfde oppervlak bevindt zich een 16-megapixel selfiecamera met een diafragma van f/2.0 in een gat in de linkerbovenhoek van het scherm.

Op het achteroppervlak bevinden zich vier camera’s: een 64-megapixel hoofdcamera met een diafragma van f/1, een 64-megapixel ultra-groothoekcamera met een diafragma van f/1.0, en een 64-megapixel achtercamera met een diafragma van f/1.0.9, een 8-megapixel f/2.4 ultragroothoeklens, een 2-megapixel f/2.4 macrolens en een 2-megapixel f/2.4 camera voor portretverbetering.

Op het gebied van connectiviteit ontbreekt alleen 5G, waar Huawei momenteel mee worstelt vanwege de bekende problemen in de VS. Dus Huawei nova 8i heeft: 4G LTE Dual-sim, Wi-Fi 802.11 ac (dual band), Bluetooth 5.0, hoofdtelefooningang met 3,5mm jack, GPS ondersteund. Het toestel mist NFC, en omdat Huawei het zonder Google moet doen, heeft het zijn eigen virtuele assistent Histen geïmplementeerd.

Afmetingen van 161,85 x 74,7 x 8,58 mm bij een gewicht van 190 gram.

Huawei nova 8i: beschikbaarheid en prijs

Na in Maleisië te zijn aangekondigd, heeft Huawei besloten de nova 8i naar Italië te brengen en heeft het de beschikbaarheid en prijs bekendgemaakt.

De nieuwe Huawei nova 8i is nu te koop in Moonlight Silver en Starry Black. De catalogusprijs is vastgesteld op 349 euro.

Interessant is echter de lanceringsactie: tot 4 oktober krijgt iedereen die een Huawei nova 8i koopt een gratis Huawei FreeBuds 4 draadloze headset. En in de Huawei Store, die gratis verzending biedt, krijg je met een aanbetaling van €10 nog eens €40 extra korting.