Instagram, een functie om spamberichten te blokkeren

Instagram ontwikkelt een functie om spamberichten te blokkeren die je ontvangt van gebruikers die je niet kent: zo werkt het

De laatste tijd moet Instagram vechten tegen een vervelende plaag: botaccounts die spamberichten naar gebruikers sturen. Steeds meer mensen klagen dat ze zijn toegevoegd aan Instagram-groepen zonder dat ze een van de andere deelnemers kennen of zelfs de persoon die het bericht heeft verzonden.

De miljoenen nepaccounts en bots die het fotosociale netwerk teisteren, zijn hier debet aan. Om duizenden volgers te bereiken en het profiel door te verkopen aan communicatiebureaus, proberen steeds meer mensen op alle mogelijke manieren hun nepaccount te laten groeien. En het versturen van spamberichten of uitnodigingen naar groepen is slechts de laatste truc die door deze gebruikers wordt gebruikt. Instagram lijkt echter een oplossing te hebben gevonden om de niet aflatende groei van spamberichten een halt toe te roepen: het toevoegen van een instelling waarmee gebruikers alleen berichten van vrienden kunnen ontvangen. De nieuwe functie is ontdekt door Jane Manchun Wong, een expert op het gebied van Facebook. Door de code van de applicatie te analyseren, vond ze de sectie Berichten in de Privacy-instellingen. Als u op Berichten klikt, wordt een nieuw tabblad geopend waarin u kunt bepalen wie u berichten mag sturen: om spam te blokkeren, kiest u “Alleen vrienden”.

De nieuwe functie bevindt zich nog in de testfase: als alles goed gaat, zal deze binnenkort wereldwijd worden uitgebracht.