Hoe maak je fotoboeken met Google Foto

Google heeft de functie Fotoboeken voor Google Foto ook in Italië gelanceerd. Op deze manier kunnen we fotoalbums met onze foto’s in een paar klikken afdrukken

Google heeft aangekondigd dat het ook in Italië de Photobooks functie voor de Google Foto service heeft gelanceerd. Dankzij deze nieuwe tool, kunnen we echte fotoalbums afdrukken met behulp van foto’s opgeslagen in onze Google-account en genomen met smartphones of digitale camera’s.

Om de waarheid te zeggen, dit is niet een absolute noviteit in het panorama van Google-diensten. Fotoboeken zijn al enige tijd beschikbaar in de Verenigde Staten, waar iedereen zijn eigen fotoalbum kon samenstellen en laten afdrukken op professioneel papier, rechtstreeks vanuit zijn Google Photos-profiel. Nu kunnen Italiaanse gebruikers hetzelfde doen: alles wat je nodig hebt is een actief Google-account en foto’s die zijn opgeslagen in de Big G-foto cloud om online fotoboeken te maken van je laatste vakantie, een ceremonie of elke andere gebeurtenis die je maar wilt.

Hoe werkt Google Fotoboeken?

Op dit punt vragen de meesten van jullie zich waarschijnlijk af: hoe maak ik mijn fotoboek met Google Foto? Simpel, eerst starten we de applicatie, of registreren we ons na het downloaden als we het nog nooit gebruikt hebben. Selecteer de foto’s uit de galerij van de app die u in uw fotoboek wilt opnemen. Dankzij zijn kunstmatige intelligentie zal Google ons adviseren over de rangschikking van de foto’s in het album op basis van hun schoonheid. De AI zal ons ook helpen om duplicaten te verwijderen die per ongeluk zijn ingevoegd of die onscherpe en lage kwaliteit foto’s. Druk nu op Maken om een voorbeeld van uw fotoboek te bekijken. Zodra we het eindresultaat hebben bekeken, kunnen we beslissen of we het Google-fotoboek al dan niet kopen en thuis laten bezorgen.

Hoeveel kosten Google-fotoboeken?

Google-fotoboeken kunnen worden gemaakt en gekocht vanaf een computer of vanaf een Android-smartphone of iPhone. De standaard verzendingsprijs in Italië is €5.99. Daarbij komen nog de prijzen van de verschillende pagina’s en foto’s: Fotoboek met zachte kaft 18 x 18 cm: € 12,99 voor 20 pagina’s, € 0,49 per extra pagina, tot 100 pagina’s; Fotoboek met harde kaft 23 x 23 cm: € 22,99 voor 20 pagina’s, € 0,69 per extra pagina, tot 100 pagina’s.