Hoe prijswijzigingen op Amazon te volgen

Op Amazon tijdens Black Friday kunnen de prijzen van de producten waarin we geïnteresseerd zijn voortdurend veranderen, dus hier is hoe u een waarschuwing instelt

De beroemde e-commerce Amazon is een van de belangrijkste platforms waarop u tijdens Black Friday 2018 op zoek gaat naar afgeprijsde producten. Kortingen op Amazon beginnen eerder en duren de hele week van Black Friday en eindigen de maandag daarop op Cyber Monday.

Zo’n lange periode van aanbiedingen brengt consumenten in een lastig parket: moet ik een product waarin ik geïnteresseerd ben nu kopen dat een kleine prijsverlaging heeft gehad of moet ik wachten tot Black Friday of Cyber Monday om het te kopen? En als een apparaat of een product dat mij zo interesseert nog niet het voorwerp is geweest van een verkoop, wat moet ik dan doen? Dit zijn vragen die veel mensen zich stellen voordat zij in de aanloop naar Black Friday een online aankoop doen op Amazon. Er is maar één antwoord: stel een waarschuwing in om prijswijzigingen op Amazon te volgen. Op deze manier worden we automatisch gewaarschuwd voor prijswijzigingen van het product waarin we geïnteresseerd zijn en zullen we nooit een superaanbieding van Amazon missen, zelfs niet als deze getimed is. Zo stel je een waarschuwing in op Amazon.

Hoe stel je een prijswaarschuwing in op Amazon

Het is geen geheim dat de prijzen van verschillende producten op Amazon voortdurend veranderen, zelfs meerdere keren in dezelfde week. En dit gebeurt nog vaker tijdens de kortingsweek van Black Friday. Het is bijna onmogelijk om deze constante prijswijzigingen bij te houden. Gelukkig kunnen we een automatische waarschuwing instellen die ons per e-mail of kennisgeving laat weten of de prijs van een artikel dat we willen hebben is verlaagd of verhoogd. Om een waarschuwing voor Amazon in te stellen, kunnen we een paar kleine trucjes gebruiken.

We kunnen bijvoorbeeld de Honey-extensie installeren op de Chrome-webbrowser. Dit is een klein programma dat we met één klik kunnen activeren. Wanneer de Honey extensie aanwezig is op Chrome zien we een icoontje naast de prijzen van alle Amazon producten en als we erop klikken kunnen we kiezen om de prijs van dat item te volgen voor 30, 60 of 90 dagen. Telkens als de prijs verandert rechtsboven op het Honey icoontje zien we een notificatie verschijnen. Op deze manier zal geen enkele Amazon-flashaanbieding worden gemist.

Als we iets meer gestructureerd willen, kunnen we ons wenden tot de tool voor Firefox, Chrome, Edge en Opera genaamd Keepa. Deze tool controleert niet alleen de prijs van het Amazon product – daarvoor hoeven we alleen maar de link in te voeren naar het e-commerce artikel dat ons bevalt – maar geeft ons ook een volledig beeld van de prijstrend van het apparaat in kwestie over een bepaalde periode. Op die manier weten we of het echt een must-have aanbieding is of dat Amazon dat product niet echt heeft afgeprijsd. Indien wij alleen de prijstrend van een product willen kennen, kunnen wij ook gebruik maken van de Camel Camel website, die ons in de vorm van een grafiek informeert over de verschillende stijgingen en dalingen van een artikel op Amazon.