CarPlay: Google Maps beschikbaar in plaats van Apple Maps

Met de komst van iOS 12 wordt het mogelijk om navigatie-apps van derden te gebruiken met Apple’s slimme autosysteem

De aankondiging van iOS 12, het nieuwe mobiele besturingssysteem van Cupertino, heeft geleid tot een grote verandering in CarPlay, Apple’s ecosysteem voor in de auto. Met de update die wordt uitgerold, zal het ook mogelijk zijn om Google Maps te gebruiken om een routebeschrijving en suggesties voor snelkoppelingen te krijgen.

Met iOS 12 heeft Apple besloten om zijn mobiele apparaten beschikbaar te maken voor de integratie van kaarten van derden voor GPS-navigatie. Dit betekent dat we met CarPlay voor het eerst geen gebruik hoeven te maken van Apple Maps, dat tot nu toe de enige dienst was die kon worden gebruikt door het infotainmentsysteem van de auto te synchroniseren met Apple-smartphones. Kortom, dit is een belangrijke stap die gebruikers meer keuzevrijheid geeft en hen in staat stelt zich te verplaatsen met de navigatie-app van hun keuze.

Hoe zet je Google Maps op CarPlay

Het toevoegen van Google Maps aan onze Car Play op iPhone of iPad is kinderspel. Tot de release van iOS 11 ondersteunde Apple’s slimme autosysteem niet het gebruik van apps van derden, maar met iOS 12 is deze beperking opgeheven. Om Google Maps aan CarPlay toe te voegen, open je gewoon de App Store, download en installeer je Google Maps. Zodra de procedure is voltooid, zal Google Maps automatisch beschikbaar zijn in CarPlay. Als u de Google-app al op uw iPhone hebt geïnstalleerd, hoeft u Maps alleen maar bij te werken.

Hoe Google Maps werkt op CarPlay

Google Maps op Car Play is heel anders dan de klassieke mobiele en desktopversie. De interface is uiterst minimalistisch, om afleiding tijdens het rijden tot een minimum te beperken. Op het hoofdscherm zijn er alleen de instellingen en microfoon icoontjes, en de knop om onze bestemming in te typen. De microfoon is een zeer veilige keuze, omdat daarmee gesproken zoekopdrachten kunnen worden uitgevoerd. Als we bijvoorbeeld een punt X hebben ingesteld als thuis of kantoor, kunnen we zeggen “Breng me naar huis” of “Laten we naar kantoor gaan” en de app zal automatisch de kortste route naar die plaatsen instellen zonder ons te veel af te leiden van het rijden.