Apple, 3 nieuwe iPhones in 2019: kenmerken

Apple werkt aan drie nieuwe 2019 iPhones: twee topmodellen en een goedkoop model. Hier zijn de functies, releasedatum en prijs

Zoals in 2017 en 2018 gebeurde, zal Apple in 2019 drie nieuwe iPhone-modellen lanceren. Hoewel er geen officieel woord is van het bedrijf uit Cupertino, wijzen alle geruchten die de afgelopen weken de ronde hebben gedaan in die richting. De door Apple gekozen line-up omvat twee topsmartphones en een toestel met geweldige functies voor een meer betaalbare prijs.

De lancering van de nieuwe 2019 iPhones is een zeer belangrijke mijlpaal voor Apple: de verkoop van de nieuwste modellen is achtergebleven bij de verwachtingen, zoals Apple CEO Tim Cook een paar maanden geleden zelf bevestigde. Naast de wereldwijde economische vertraging heeft Apple ook te lijden gehad onder de concurrentie van de grote hi-tech reuzen. Daarom heeft het zwaar geïnvesteerd in de 2019 iPhones, om de functies en functionaliteit te verbeteren. Vergeleken met het model van vorig jaar zal het ontwerp niet veel verschillen, net als de grootte van de drie toestellen. Er komt een model met een 5,8-inch scherm, een versie met een 6,5′-scherm, terwijl het goedkope model een 6,1-inch-scherm krijgt. Hier is alles wat je moet weten over de 2019 iPhones.

iPhone 2019: hoe gaat hij heten?

Een van de meest bediscussieerde vragen van de afgelopen weken is de naam van de volgende Applephones. De populairste theorie is dat Apple mogelijk het achtervoegsel ‘Pro’ introduceert voor zijn smartphones. De volgende Apple smartphone zou iPhone Pro en iPhone Pro Max gaan heten. Terwijl het goedkope model gewoon iPhone 2019 zou gaan heten.

Niet iedereen is het met deze theorie eens. De marktintroductie van een iPhone Pro zou tot 2020 kunnen worden uitgesteld. Voor dit jaar zal de naam van de applephones gewoon iPhone 11, iPhone 11 Max en iPhone Xr 2 zijn, waarmee het pad van de afgelopen jaren wordt voortgezet.

De functies van de top-of-the-line 2019 iPhone

Het zal geen revolutie worden. Voor het 2019-model heeft Apple besloten om door te gaan met de keuzes die het twee jaar geleden maakte bij de lancering van de iPhone X. Dus geen verandering aan de voorkant van het toestel: we zullen nog steeds een zeer grote inkeping vinden met daarin de frontcamera en de sensoren voor FaceID, die beter en sneller zouden moeten zijn bij het ontgrendelen.

Het grote nieuws van de iPhone 2019 zal het foto-compartiment aan de achterkant zijn. Volgens vele geruchten zal het Max-model drie camera’s hebben in een vierkante, verhoogde bumper. Een stilistische keuze die designpuristen niet echt kon bekoren, maar die voor Apple noodzakelijk was om de drie sensoren optimaal te laten werken. Naast de hoofdcamera is er een groothoeksensor en een telelens.

Aan boord bevindt zich de nieuwe A13 Bionic-chipset met 4 GB RAM en 128-256-512 GB interne opslagruimte. Een 1TB-model wordt niet verwacht voor de 2019 iPhone. Apple heeft ook gewerkt aan software-innovaties. Het zal mogelijk zijn de iPhone met twee Bluetooth-apparaten tegelijk te verbinden (bv. het zal mogelijk zijn muziek af te spelen op twee verschillende paren draadloze koptelefoons). De camera aan de voorkant is ook nieuw, en zou voor nog helderdere selfies moeten zorgen.

Batterij en levensduur van de batterij zijn naar verwachting groot nieuws. De batterij van de iPhone 2019 zal naar verwachting groter zijn en een langere levensduur hebben. Het toestel moet ook omgekeerd opladen ondersteunen, d.w.z. de mogelijkheid om andere draadloze apparaten (bv. AirPods) op te laden. Veel twijfels echter over het loslaten van de Lightning-poort om Type-C te omarmen. De meest waarschijnlijke oplossing is om een adapter aan te sluiten op de Lightning-poort die de uitgang verandert in Type-C.

Hoe zal de iPhone XR 2 eruitzien

Volgens de naam zal de iPhone XR 2 een eenvoudige update zijn van het model dat vorig jaar te zien was. Het ontwerp aan de voorkant zal hetzelfde blijven: een zeer grote inkeping en een 6,1-inch lcd-scherm. Aan de achterkant zien we iets anders met de toevoeging van een dubbele camera (de secundaire sensor is bedoeld voor groothoekfoto’s).

Onder het omhulsel vinden we de A13 Bionic-chipset met ondersteuning voor ten minste 3 GB RAM en 128 GB aan interne opslagruimte. De frontcamera daarentegen zal naar verwachting betere selfies opleveren dankzij een nieuwe sensor. Er gaan geruchten dat Apple mogelijk ook ondersteuning voor snelladen introduceert.

Wanneer komt de 2019 iPhone uit

Er is weinig twijfel over de presentatie en de lanceerdatum van de 2019 iPhone. De iPhone Pro wordt naar verwachting op 10 september 2019 gelanceerd en zal vanaf 20 september op de markt verkrijgbaar zijn. In vergelijking met de afgelopen jaren zullen alle drie de modellen tegelijk verkrijgbaar zijn.

De prijs van de drie 2019 iPhones zal naar verwachting beginnen vanaf 800 euro voor het goedkope model, tot meer dan 1000 euro voor de Max-versie.