Hoe chats op WhatsApp, Messenger en Instagram te dempen

Meldingen van WhatsApp, Messenger en Instagram dempen is de beste oplossing als we te veel berichten ontvangen: hier is hoe je het doet

Messaging-apps hebben de manier waarop we met vrienden omgaan ingrijpend veranderd. Wij zijn altijd in contact met de mensen van wie wij het meest houden, ook al zijn zij honderden kilometers ver weg. Maar apps als WhatsApp, Facebook Messenger en Instagram hebben ook hun valkuilen: iedereen kan contact met ons opnemen en ons een bericht sturen. Of we kunnen worden toegevoegd aan een groep met tientallen mensen die we niet kennen.

De ergste nachtmerrie is wanneer iemand die we niet kunnen uitstaan ons berichten blijft sturen. Wat moeten we in dit geval doen? Hen negeren is niet de beste optie: telkens wanneer zij contact met ons opnemen, verschijnt er een melding op het scherm die ons stoort. De beste oplossing is het dempen van de meldingen voor WhatsApp, Facebook Messenger en Instagram chats die ons niet interesseren. Gelukkig bieden alle drie de toepassingen deze mogelijkheid. Het duurt maar een paar seconden om je meldingen te dempen en je wordt niet langer lastiggevallen door stalker-berichten.

Hoe WhatsApp chats te dempen

Het blokkeren van WhatsApp chatmeldingen is eenvoudig. Op Android smartphones, ga gewoon naar het gesprek, klik op de drie verticale stippen en klik dan op Silence Chat. Er verschijnt een scherm op uw smartphone met drie opties “Meldingen 8 uur / 1 week / 1 jaar uitschakelen”. Op iOS is de procedure vergelijkbaar: ga naar de chat, klik op de naam van de persoon en selecteer vervolgens Silence.

Hoe Facebook Messenger te dempen

Als iemand je te veel berichten stuurt op Messenger, kun je hun meldingen dempen. Het proces is heel eenvoudig: open het gesprek, klik op het “I”-pictogram en klik vervolgens op Meldingen. Een nieuwe pagina wordt geopend en u moet klikken op “Conversatieberichten uitschakelen”. Er verschijnt dan een scherm waarin je kunt kiezen hoe lang je meldingen wilt blokkeren: 15 minuten, een uur, 8 uur, 24 uur, tot de wekker gaat, tot je ze weer inschakelt.

Hoe blokkeer je meldingen op Instagram

Ook op Instagram kun je meldingen van Direct-berichten dempen. Om dit te doen, ga naar de Direct sectie, selecteer de chat en klik op het “Info” icoon. Activeer dan de toggle naast “Mute messages”.