Apple wil Face ID overal plaatsen, daarom

Vergeet Touch ID, Apple is naar verluidt verliefd op Face ID, daarom zal het vroeg of laat, volgens Mark Gurman van Bloomberg, in elk product in het assortiment zitten

Hoewel de Covid-19 pandemie met zijn maskers de grenzen heeft aangetoond van systemen die gebaseerd zijn op het veilig ontgrendelen van apparaten via gezichtsherkenning, zoals Apple’s Face ID, lijkt het erop dat Cupertino wil vasthouden aan dit beveiligingssysteem. Mark Gurman van Bloomberg, die de kwestie behandelde in zijn Power On-nieuwsbrief, is daarvan overtuigd.

De journalist, die het milieu en de bewegingen van Apple goed lijkt te kennen, zegt dat het volgens hem slechts een kwestie van tijd is voordat Face ID overal aanwezig is, en als het bedrijf het nu nog niet in een apparaat brengt, is dat alleen omdat het wacht tot de kosten van de implementatie ervan zijn gedaald. Gurman’s uitspraken worden ondersteund door wat code en verwijzingen die zijn opgegraven op macOS Big Sur beta (of misschien is het andersom, dat de uitspraken zijn afgeleid van de code) die op de een of andere manier bevestigen dat Apple werkt aan zijn OS zodat vaste en draagbare machines klaar zijn om de veilige ontgrendelingstechnologie via gezichtsherkenning te ontvangen en te verwerken.

Touch ID houdt voorlopig stand omdat het goedkoop is

“Ik denk dat het uiteindelijke doel van het bedrijf is om Face ID op alle grote apparaten te implementeren”, legt Gurman uit. “Als het mogelijk was, had Apple Touch ID allang afgeschaft, maar ze hebben om een paar redenen afstand moeten nemen. Voor de iPhone SE en de iPad zonder pro is Touch ID een manier om de kosten te drukken zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid, terwijl de beeldschermen van de MacBook te dun zijn om de benodigde sensoren in te bouwen.”

Volgens Gurman zou de ultieme oplossing voor Apple zijn om een of meer camera’s onder het scherm te integreren, wat de perfecte manier zou zijn om duurdere producten van andere te onderscheiden door de inkeping te elimineren, of de notch, afhankelijk van hoe je het noemt. Het is geen gemakkelijke taak om alle systemen te integreren die van Face ID een zeer veilig systeem maken dat niet erg feilbaar is, en daarom zeer handig in het gebruik (als de maskers het toelaten).

De enige vijand van Face ID is tijd

Het zal tijd kosten om zover te komen, dus volgens een andere goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo zal Apple in 2022 klaar zijn om de iPhone een oplossing te bieden die een of meer gaten in het display bevat, vergelijkbaar met wat door iedereen in de Android-scene is voorgesteld, zoals de OnePlus Nord 2 of de Samsung Galaxy S21.

Tijd, kortom, is de sleutel, en Gurman weet dat maar al te goed. “Dat is de richting die Apple opgaat, dus het zal niet dit jaar zijn, maar ik verwacht dat Face ID binnen een paar jaar op Macs zal zitten, net zoals ik verwacht dat alle iPhones en iPads in Apple’s assortiment binnen hetzelfde tijdsbestek Face ID zullen hebben ingevoerd. Gezichtsherkenningstechnologie biedt Apple twee belangrijke mogelijkheden: beveiliging en augmented reality. Touch ID, al dan niet kosteneffectief, dekt alleen het eerste punt.