Super Mario op Google Maps, heb je het al geprobeerd?

Om Mario Day 2018 te markeren, heeft Google Nintendo’s beroemde loodgieter omgetoverd tot een topnavigator voor zijn Maps. Zo gebruikt u het

Wat is een betere manier om een dierbare vriend te vieren door hem de ster te maken van een van de paradepaardjes van het bedrijf? Dus hebben de ingenieurs van Google, die ons al jaren gewend zijn aan leuke easter eggs in hun software en online diensten, besloten om van Super Mario een bijzondere navigator voor Google Maps te maken.

Ter gelegenheid van Mario Day op 10 maart (de datum kan ook MAR10 worden geschreven, of Mario), heeft de gigant uit Mountain View besloten om een speciale versie uit te brengen van Google Maps, een van de meest gebruikte satellietnavigators aller tijden. In de nieuwe release heb je maar een simpele truc nodig om Maps de beroemdste loodgieter in de wereld van videogames en zijn iconische skelter de weg te laten wijzen. De hoofdrolspeler van de Nintendo-videogames wijst je de kortste weg naar je bestemming en vertelt je wanneer je moet afslaan en wanneer je je route moet wijzigen.

Hoe gebruik je Super Mario in Google Maps

Om Google Maps in een soort kartbaan te veranderen, moet je eerst controleren of je app up-to-date is met de nieuwste versie die beschikbaar is in de Google Play Store. Als dit niet het geval is, downloadt u de update en installeert u deze. Als deze voorbereidende stap eenmaal is genomen, wordt het gebruik van Mario als “navigator” kinderspel.

Het enige wat je hoeft te doen is een routebeschrijving naar de gewenste bestemming te zoeken (door het begin- en eindpunt in te voeren) en te wachten tot het “gebruikelijke” resultatenvenster is geladen. Je zult echter merken dat er een nieuwe verschijnt naast de “Start”-knop, met het typische Super Mario Bros. vraagteken erin. Als je erop drukt, zal de wegindicator het uiterlijk aannemen van de beroemde loodgieter van Nintendo, die ons met zijn kart over de weg zal leiden en ons aanwijzingen zal geven om zo snel mogelijk op onze bestemming te komen.

Kortom, het uitproberen van Super Mario in Google Maps is gemakkelijker dan je zou denken, maar de pret zal niet eeuwig duren. Aangezien dit een feestelijke ‘verschijning’ is, zal Mario waarschijnlijk verdwijnen met de volgende Google Maps update, hoewel het niet lang zal duren voordat hij weer op onze smartphones verschijnt. Volgens de gebruikelijke goed ingelichte zou Mario in Google Maps namelijk ook een publiciteitsstunt kunnen zijn met het oog op de lancering, nu op handen zijnde, van Mario Kart op Android en iOS. Kortom, een soort voorgerecht in afwachting van lekkerdere monsters.