Instagram, quizzen in Stories: hoe ze werken

Een andere nieuwe functie voor Instagram Stories. Het foto-sociale Facebook voegt een nieuwe sticker toe met de mogelijkheid om quizzen te maken

De vragen waren blijkbaar te beperkend. Dus, om de Stories nog interactiever en boeiender te maken, hebben de ontwikkelaars van Instagram besloten om nog een andere functie toe te voegen. Het gaat om quizzen, die zoals je misschien al geraden had, de ‘natuurlijke evolutie’ zijn van de stickervragen, die al langer aanwezig zijn op het sociaal-fotografische platform dat eigendom is van Facebook.

Het nieuws wordt aangekondigd door Instagram zelf, met een verklarende video die laat zien hoe je quizzen kunt maken met Stories. Niet dat er veel uit te leggen valt, want het is gewoon een normale sticker voor Stories, maar het kan toch handig zijn voor beginnende gebruikers die nieuwsgierig zijn hoe ze meerkeuzevragen in hun Story kunnen invoegen. Maar open eerst de App Store of Google Play Store en update de app om er zeker van te zijn dat je de nieuwste versie met quizzen hebt.

Hoe maak je Instagram-quizzen

Zoals gezegd, is het invoegen van een quiz in een Instagram-verhaal allesbehalve ingewikkeld. Het is een gewone sticker, dus je hoeft alleen maar een nieuw verhaal te maken en van onder naar boven te vegen om de Instagram-stickergalerij te openen voordat je iets post. Klik hier op de Quiz-sticker en wacht enkele ogenblikken tot de interface van de nieuwe Instagram-functie op je foto of video verschijnt.

Nu hoef je alleen nog maar de vraag met de verschillende antwoorden toe te voegen: je kunt twee tot vier opties invoeren, zodat gebruikers hun zegje kunnen doen over de twijfel die je dwarszit.

Hoe je antwoorden op Instagram-quizzen kunt zien

Net als bij open vragen en polls kun je op Instagram ook het percentage antwoorden lezen dat door je volgers is gegeven. Het enige wat je hoeft te doen is naar de verhalen te gaan die je de afgelopen 24 uur hebt geüpload door op de knop “Mijn verhalen” te klikken, het verhaal met de quiz te uploaden en enkele ogenblikken te wachten: het sociale fotonetwerk zal je de verschillende opties laten zien met de percentages die ze hebben verzameld.