Hoe WhatsApp-videogesprekken voeren vanaf je pc

Om WhatsApp-gesprekken en videogesprekken te voeren vanaf je computer, moet je een speciaal proces gebruiken. Dit is wat het is

Bellen en videobellen via WhatsApp is heel eenvoudig en ongecompliceerd: je hoeft alleen het nummer van de persoon te hebben, de applicatie te starten en op het pictogram van de handset of camera te klikken. Helaas is deze directheid niet aanwezig in de webversie van WhatsApp, waarmee je niet kunt bellen en video-oproepen kunt doen. Zoals velen van jullie weten, is WhatsApp Web de desktopversie van de messaging-app. Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot de web-app: download WhatsApp Desktop uit de Windows Store of de Mac App Store, of gebruik de browser van je computer.

Een van beide manieren: scan de QR-code die op het scherm verschijnt met je smartphone-app en binnen enkele seconden kun je WhatsApp gebruiken op je computer. Helaas heeft de desktopversie niet dezelfde functies als de smartphoneversie, waarbij bellen en videobellen tot de ontbrekende tools behoren. Ondanks beloften van ontwikkelaars om de functie in de desktop-app te implementeren, is deze nog niet vrijgegeven.

Wat moet ik doen om gratis WhatsApp-groepsvideogesprekken te voeren op mijn pc? Is er een alternatief? Het goede nieuws is dat er een manier is om WhatsApp-videogesprekken te voeren vanaf je computer, maar het slechte nieuws is dat je over serieuze computervaardigheden moet beschikken. Hier is hoe je dat doet.

Hoe voer je gesprekken en videogesprekken op WhatsApp

Voordat we begrijpen hoe je videogesprekken voert op WhatsApp vanaf je PC, moeten we uitleggen hoe je dat doet vanuit de applicatie. De functie is beschikbaar op zowel Android als iOS.

Eerst moet je de app openen en klikken op de contactpersoon met wie je wilt bellen of videobellen. Dan wordt het gesprek geopend en bovenaan vindt u het icoontje met de hoorn of de camera: het eerste is voor gesprekken, het tweede voor videogesprekken. Druk gewoon op een van beide icoontjes om het gesprek te beginnen. Zodra de ontvanger heeft geantwoord, kun je tot vier personen aan het gesprek of videogesprek toevoegen door op het kleine man-icoontje in de rechterbovenhoek te drukken.

Op WhatsApp kun je groepsgesprekken en videogesprekken voeren. U moet een groep invoeren en op het pictogram met de handset drukken: dit opent een menu waarin u kunt kiezen welke contacten u wilt bellen. Je kunt maximaal drie andere contacten kiezen naast de persoon die je belt (vergeet niet dat de maximale limiet voor groepsvideogesprekken op WhatsApp vier is).

Hoe WhatsApp-videogesprekken voeren op pc

WhatsApp Desktop en WhatsApp Web staan je niet toe om te bellen en videogesprekken te voeren. Het enige hulpmiddel dat een soortgelijke functie heeft, zijn spraaknotities, maar die zijn geen vervanging voor een telefoongesprek. Hoe voer ik een WhatsApp-videogesprek op mijn PC? Door een Android-emulator te gebruiken.

Dit is een programma dat het Android-besturingssysteem op uw pc “emuleert” en u in staat stelt de belangrijkste toepassingen van het groene robotbesturingssysteem te installeren. Er zijn tientallen emulators voor computers, sommige zijn uitsluitend gewijd aan videogames, andere zijn ontworpen voor alle soorten toepassingen.

Als u een Android-emulator op uw computer installeert, kunt u videogesprekken en WhatsApp-gesprekken voeren. Er zijn echter enkele nadelen. WhatsApp kan slechts op één smartphone tegelijk worden gebruikt en als we besluiten het via de emulator te laten lopen, worden we uit de app op onze telefoon geschopt. Maar dat is niet alles. Als je WhatsApp op je pc wilt gebruiken voor videogesprekken, hoef je alleen maar de emulator te starten, de WhatsApp-app te downloaden, je telefoonnummer in te voeren en de normale stappen te volgen om de back-up te downloaden en je profiel te gebruiken. Zodra je deze stap hebt voltooid, kun je een gesprek beginnen en het videogesprek starten op WhatsApp vanaf je PC.