Redmi 9 Power online onthuld: hij krijgt een viervoudige camera

Xiaomi bereidt zich voor op de lancering van de volgende smartphone in de Redmi-serie: de Redmi 9 Power is onderweg en krijgt een viervoudige camera

We zijn nog maar een paar dagen verwijderd van het officiële debuut van de nieuwe Redmi 9 Power, gepland voor 17 december, maar slechts een paar dagen verderop onthult een nieuwe onthulling wat het zal hebben. Het nieuws, of beter gezegd de render van de nieuwe telefoon van het Chinese bedrijf, is online gedeeld door de bekende tipgever Ishan Agarwal via zijn 91mobiles profiel, een van India’s bekendste technologie- en gadgetleksites, die al vaak de timing en functies van veel op de markt gelanceerde toestellen correct heeft voorspeld. Volgens geruchten die de afgelopen weken op internet de ronde deden, zal de Redmi 9 Power naar verwachting een groot deel van de specificaties erven van de onlangs in China gelanceerde Redmi Note 9 4G, met een handvol niet-substantiële veranderingen.

Redmi 9 Power, hoe de quadcamera eruit zal zien

De uitgelekte afbeelding toont perfect het camerablok, de vier lenzen en de LED-flitser die in het chassis zijn verwerkt. Hoewel er nog geen definitieve informatie is over het exacte aantal megapixels van de quad-cam van de Redmi 9 Power, kan zeker worden bevestigd – gezien het feit dat de bron Xiaomi zelf is – dat de primaire sensor 48 megapixels zal zijn, waarmee de keuze die is gemaakt voor het bijna-tweelingmodel wordt gevolgd.

Redmi 9 Power, de waarschijnlijke specs

Volgens geruchten op het net zou de smartphone hardware moeten hebben die vergelijkbaar is met de Redmi Note 9 4G, naast de textuur van het achterpaneel die in de render te zien is. De aankomende Redmi 9 Power is verkrijgbaar in twee versies, met 64 GB of 12 GB opslagruimte, en kan rekenen op dezelfde hoeveelheid RAM-geheugen, die is vastgesteld op 4 GB.

Het 6,53-inch fullHD+-scherm, de 8MP frontcamera’s druppelvormige behuizing in het display, Qualcomm’s Snapdragon 662-processor en de 6000 mAh accucapaciteit die op de Redmi Note-serie is geïnstalleerd, zouden hetzelfde moeten blijven. Hetzelfde geldt voor het besturingssysteem, dat waarschijnlijk Android 10 met MIUI 12 zal zijn.

Redmi 9 Power en Redmi Note 9 4G, rebranding geschiedenis?

Rebranding is geen onbekende praktijk voor Xiaomi, d.w.z. het opnieuw lanceren van extreem vergelijkbare modellen onder verschillende namen, waardoor de aanwezigheid van verschillen, zij het geen grote, wordt onderstreept. Het meest recente geval is dat van de Indiase versie van de Redmi 9, die werd ontdaan van een van de achterste lenzen en werd omgedoopt tot de Redmi 9C voordat hij opnieuw op de markt werd gebracht.

In de tussentijd is de Redmi 9 Power al verschenen op de lijst van ondersteunde apparaten van Google Play, met een modelnummer M2010J19SI, dat een zekere gelijkenis vertoont met dat van zijn bijna alter ego, de Redmi 9 4G, met het nummer M2010J19SC. Hetzelfde geldt voor de codenaam die ook op dezelfde lijst staat, waarbij beide toestellen worden geassocieerd met de term “lime”.