De Dag op Messenger, hoe gebruik je de nieuwe functie

Met de nieuwe functie de Dag kun je afbeeldingen en video’s delen op Messenger met je vrienden die na 24 uur verdwijnen

Na Instagram, Facebook en WhatsApp heeft ook Facebook Messenger een functie waarmee je “getimede” afbeeldingen kunt delen die na vierentwintig uur verdwijnen. In vergelijking met zijn “broertjes” gaat de nieuwe functie op de berichtendienst “Dag op Messenger” heten.

De werking lijkt sterk op wat de afgelopen dagen al te zien was voor Facebook Stories en WhatsApp Status. Binnen Messenger kan de gebruiker de camera starten (voor de gelegenheid vernieuwd met meer dan 5000 filters), een foto nemen of een video maken en deze 24 uur lang delen met zijn vrienden. Het verschijnt in een speciale ruimte bovenaan de applicatie. Als je al wat ervaring hebt met Facebook en Instagram Stories, zal het super eenvoudig zijn om Days te gebruiken op Messenger. Met de release van de functie zet Facebook zijn ‘strijd’ voort tegen Snapchat, zijn grootste concurrent in de VS.

Hoe Days on Messenger werkt

(Overgenomen uit persbericht)

Hoe Days on Messenger werkt, is heel simpel. Nadat gebruikers zich hebben aangemeld bij hun account, kunnen ze de camera starten door direct op het zonnepictogram in het midden van het scherm te drukken of door te tikken op het driehoekje bovenaan met de woorden Toevoegen aan je dag. Zodra de foto of video is genomen, kunnen speciale effecten, filters en tekst worden toegevoegd om het beeld nog leuker te maken. Klik op de pijl rechtsonder om de Dag toe te voegen aan je Messenger-account en al je vrienden zullen hem 24 uur lang kunnen zien.

De functies van Messenger Days

Als je je Dag niet met al je vrienden wilt delen, kun je zelf bepalen met wie je hem wilt delen of naar wie je hem wilt sturen. Zelfs in deze gevallen is de duur van de foto altijd 24 uur. Je zult ook beelden uit gesprekken met je vrienden rechtstreeks tussen je Facebook-dag kunnen delen.

De uitrol van de nieuwe functie begint vandaag in de VS en zal binnenkort wereldwijd beschikbaar zijn.

Sommige video’s in dit gedeelte zijn van het internet gehaald, dus ze behoren tot het publieke domein. Indien de proefpersonen in deze video’s of de auteurs bezwaar hebben tegen de publicatie ervan, kunt u eenvoudig om verwijdering ervan verzoeken door een e-mail te sturen naar: [email protected]. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen.