Bosch revolutioneert zijn smart home systeem

De grote Amerikaanse spelers Amazon, Apple en Google werken aan een smart home standaard. Bosch volgt nu dit voorbeeld en kondigt een opening van zijn smart home-concept aan op CES 2020. Er zijn ook innovaties in het alarmsysteem en de intelligente verwarming.

Smart-home-oplossingen zijn in de huiskamers aangekomen en de markt is booming. Zij kunnen het dagelijks leven veiliger en comfortabeler maken. Maar tot nu toe zijn netwerkapparaten zoals thermostaten, beveiligingscamera’s of deursloten van verschillende aanbieders vaak niet compatibel met elkaar. Amazon, Apple en Google hebben al een gemeenschappelijke standaard voor smart home-producten aangekondigd. Maar Bosch zet nu een stap in de richting van betere compatibiliteit. In de toekomst kan het eigen smart home-systeem worden bediend via de Home-app van Apple. Bovendien kunnen in een netwerk opgenomen Bosch apparaten niet alleen worden bediend via iPhone, iPad, Apple TV of slimme Homepod-speakers, maar ook communiceren met andere Apple Homekit-apparaten. Na de integratie van Amazon Alexa en Google Assistant in het Bosch smart home-systeem, volgt later dit jaar Apple’s spraakassistent Siri.

Daarnaast zal Bosch een interface aanbieden voor geselecteerde partners. Deze zullen de mogelijkheid hebben om hun eigen oplossingen via een cloud-API in het Bosch smart home-systeem te integreren. Op deze manier kan de status van de apparaten en diensten zowel worden weergegeven als worden gecontroleerd via de partner-apps. De eerste partner van Bosch is Home Connect. Al dit voorjaar zullen de camera’s van de fabrikant via partner-apps kunnen worden bediend.

Dankzij draadloze voeding en radioverbinding kan de ruimtethermostaat flexibel in de ruimte worden gemonteerd.

Volgende innovaties

Bosch heeft als extra zekerheid ook rolluik- en lichtsturing in zijn alarmsysteem geïntegreerd. Bij brand bijvoorbeeld worden alle in het netwerk opgenomen rolluiken automatisch geopend. Bovendien is de lichtregeling bedoeld om dieven af te schrikken in geval van een inbraak. Dit komt doordat, naast extra rode knipperlichten, alle geïntegreerde lampen in de netwerkwoning worden ingeschakeld.

Bosch heeft ook een ruimtethermostaat in het assortiment om de ruimtetemperatuur te optimaliseren. De thermostaat is draadloos en kan flexibel in de ruimte worden geïnstalleerd. In combinatie met intelligente radiatorthermostaten kan de kamertemperatuur via een app worden aangepast. Bovendien zullen in de toekomst ook elektrische radiatoren die via een adapterstekker zijn aangesloten, via de kamerthermostaat kunnen worden geregeld.