YouTube voor iOS: hier is wie PiP zal kunnen gebruiken

Picture in Picture is ook een handige functie voor YouTube: hier is wie het binnenkort zal kunnen gebruiken met de iOS-apparaten van Apple en wie in plaats daarvan zal moeten wachten.

giuseppe-croce.jpg?w=74&a=c&h=74

Giuseppe Croce Journalist

Peppe Croce, journalist sinds 2008, houdt zich bezig met elektronische apparaten en nieuwe technologieën die worden toegepast op de autowereld. Hij kwam in 2018 bij Libero Tecnologia.

De YouTube-app voor iOS introduceert een verandering die voor veel gebruikers bijzonder welkom zal zijn. Het vergroot het aantal apparaten dat gebruik maakt van de PiP-technologie, zodat u video’s kunt blijven bekijken die op het platform worden gehost terwijl u het platform of andere apps blijft gebruiken. Wie zal de functie kunnen gebruiken? Hoewel picture-in-picture niet helemaal nieuw is op iOS, is de aanwezigheid van de functie op het besturingssysteem in de loop der tijd nogal wisselend geweest. De introductie van de actieve miniatuur dateert namelijk al van iOS 9 op iPad en iOS 14 op iPhone. Maar sindsdien is de mogelijkheid om te spelen terwijl je andere acties uitvoert, van update tot update verschenen en verdwenen.

YouTube PiP voor iOS, wie kan het gebruiken

Een woordvoerder van YouTube vertelde The Verge. De functie wordt, volgens de verstrekte verklaringen, definitief, maar, althans in eerste instantie, alleen voor een segment van het publiek. Alleen Amerikaanse gebruikers zullen namelijk permanent kunnen genieten van de picture-in-picture.

Dit alles zal gebeuren via de native applicatie voor iOS, zoals dat nu al gebeurt voor gebruikers van toestellen met het Android-besturingssysteem. Dit betekent dat zodra een clip wordt afgespeeld via de app, de smartphone-eigenaar verder kan browsen, zonder last te hebben van de vervelende blokkade die normaal gesproken optreedt bij dit soort gelegenheden.

YouTube PiP, wanneer het op iOS komt

Hoewel er geen datum is gegeven voor de vaste implementatie van de functie, heeft het bedrijf aangegeven dat het alle gebruikers zal raken, ongeacht of ze een YouTube Premium-abonnement hebben of niet. Voorlopig zullen echter alleen abonnees van het laatstgenoemde type account van deze handige toevoeging kunnen profiteren, aangezien het platform al is begonnen met het vrijgeven van de nodige wijzigingen voor hen.

Daarnaast zullen andere gebruikers van de app van Apple, namelijk degenen die de app gebruiken en gratis content bekijken, de gevolgen ondervinden. Voor de rest van de wereld is momenteel nog geen verdere informatie vrijgegeven, maar dit sluit niet uit dat dit element in de toekomst zal worden uitgebreid tot de overige landen van de wereldbol.