Hoe bellen en videobellen op WhatsApp

WhatsApp laat gebruikers gratis bellen en videobellen zolang ze de nieuwste versie van de applicatie hebben

Elke maand worden nieuwe functies toegevoegd om het aantal klanten te vergroten. WhatsApp is voortdurend in ontwikkeling en elke maand worden nieuwe functies toegevoegd, waardoor gebruikers de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie kunnen verbeteren. Een van de meest populaire functies voor gebruikers is de mogelijkheid om te bellen en te video-bellen op WhatsApp.

Bellen en video-bellen op WhatsApp, dat al aanwezig is op andere instant messaging-applicaties, heeft het platform in staat gesteld een grote stap voorwaarts te maken en miljoenen gebruikers te verblijden die om deze functie hebben gevraagd. Om te kunnen videobellen op WhatsApp hoef je niet te betalen voor een abonnement: de functie is gratis beschikbaar voor alle gebruikers. Als je het onderdeel Bellen niet kunt vinden op je WhatsApp-account, moet je de applicatie bijwerken naar de nieuwste beschikbare versie. U kunt bellen en videobellen met WhatsApp vanaf Android, iOS en Windows Phone.

Hoe bellen en videobellen met WhatsApp

Om te bellen of te videobellen met WhatsApp hoeft u geen add-on te installeren. De functie is beschikbaar voor alle gebruikers die een van de nieuwste versies van de applicatie hebben geïnstalleerd.

Wanneer je een gesprek begint, druk je gewoon op het handset-pictogram boven in het scherm. Er wordt dan een menu geopend waarmee je kunt kiezen of je WhatsApp wilt gebruiken voor een spraak- of videogesprek. Voordat u een van deze opties kiest, moet u ervoor zorgen dat uw gegevensverbinding u niet in het midden van het gesprek in de steek laat, dus u moet het gesprek voeren terwijl u verbonden bent met Wi-Fi. Bellen en videobellen zijn niet beschikbaar in groepschats.

Met de introductie van bellen en videobellen heeft WhatsApp zijn gebruikers een nieuwe dienst gegeven die kan worden toegevoegd aan de tientallen functies die de afgelopen jaren zijn geïntroduceerd. Bovendien is de dienst gratis en kunt u ook uw vrienden in het buitenland bellen en videobellen.