Facebook, de 5 dingen die je niet op je account moet plaatsen

We beseffen het vaak niet maar we plaatsen vertrouwelijke informatie over onszelf op sociale netwerken en dat kan voor een aantal problemen zorgen, dus laten we eens kijken wat je nooit moet plaatsen

Facebook is een database. Ieder van ons op het sociale netwerk van Mark Zuckerberg post voortdurend vertrouwelijke informatie waarvan we nooit zouden dromen die in andere kanalen te delen. Door onze privacy instellingen aan te passen voelen we ons veilig. Maar wie bekijkt onze gegevens eigenlijk op sociale media?

We beginnen met te zeggen dat als we onze privacy-instellingen hebben aangepast, we al een kleine stap hebben gezet in de richting van de bescherming van onze privacy, maar dit is niet genoeg. De account van een vriend kan worden gehackt, en de cybercrimineel zou dan toegang hebben tot onze informatie. Hetzelfde geldt als we een vriendschapsverzoek van de verkeerde persoon accepteren. Alles wat we op Facebook zetten, mag niet alleen beperkt blijven tot onze vriendenkring. Laten we eens kijken naar de vijf dingen die je nooit op de populairste sociale netwerksite moet zetten.

Birthdate

Iedereen is blij om op zijn verjaardag een verjaardagsgroet te krijgen. Op Facebook kun je verjaardagsgroeten ontvangen van honderden mensen, waaronder die oud-klasgenoot die je vaak op straat tegenkwam maar deed alsof je hem niet herkende. Deze vreugde over het delen van iemands verjaardag kan echter tot slechte grappen leiden. Door onze volledige geboortedatum op te geven, geven we een derde van onze identiteit aan een potentiële aanvaller. Het is ook merkwaardig te weten dat de andere twee gegevens de naam (ook duidelijk zichtbaar op het sociale netwerk) en het adres zijn. Als we de geboortedatum echt niet van ons profiel willen halen, moeten we op zijn minst het jaartal verwijderen.

Liefdessituatie

Aan de wereld vertellen dat we weer single zijn, is een duidelijke boodschap aan onze ex-partner en onze vrienden. Het gaat echter ook om strikt vertrouwelijke informatie die kan leiden tot intimidatie door stalkers of criminelen. We moeten altijd vermijden deze informatie over onszelf op Facebook te zetten en er alleen persoonlijk over praten met de mensen die we het meest vertrouwen.

Jouw positie

Op Facebook bestaat een syndroom dat de “Hoi mam, kijk eens hoe leuk ik het heb”-stoornis zou kunnen worden genoemd. Het houdt in dat je voortdurend foto’s plaatst van wat je aan het doen bent en ook je locatie invoert. Op kantoor, thuis, op het strand, in de bioscoop. Op elk moment, kunnen mensen weten waar we zijn. Natuurlijk, als we een druk leven hebben, kunnen we onze contacten jaloers maken, maar bovenal lopen we het risico dat er in ons huis wordt ingebroken als we terugkomen. Als we op een lange vakantie gaan, vermijden we foto’s te posten en de locatie te uploaden. We kunnen altijd een album maken als we terugkomen van vakantie. Afgunst zal op dezelfde manier worden gegenereerd, terwijl dieven onwetend zullen blijven.

Ben voorzichtig met wat je schrijft

Er is één aspect dat ouders onderschatten, maar dat een ernstig gevaar inhoudt. Wanneer u uw tienerzoon of -dochter voor het eerst alleen thuis laat, is het mogelijk dat hij of zij, vervuld van een gevoel van vrijheid, deze informatie op Facebook zal plaatsen. Voor een dief of een aanvaller kan dit interessante informatie zijn, maar voor uw kind kan het een zeer riskante faux pas zijn.

Kinderfoto’s

Het hebben van een kind is een enorm plezier, dat ook gedeeld moet worden met familie en vrienden. Tegenwoordig is de gemakkelijkste manier om dit te doen het plaatsen van foto’s op verschillende sociale netwerken. De eerste dag in het ziekenhuis, de aankomst thuis, de eerste maaltijd, de eerste stapjes of het eerste woordje. Er is een foto voor elke gelegenheid. Maar we zijn heel voorzichtig. Vermijd altijd om familie en vrienden op deze foto’s te zetten, verberg indien mogelijk het gezicht van de baby en vermeld niet te veel vertrouwelijke informatie over de baby. Pedofielen en criminelen zouden al deze informatie kunnen gebruiken om het kind en het gezin allerlei problemen te bezorgen. Kortom, wij moeten sociale netwerken gebruiken om te vermijden dat wij informatie posten die wij in het echte leven moeilijker aan kennissen of bijna vreemden zouden kunnen geven.