Hoe je Stories op Instagram kunt screenshotten zonder gepakt te worden

Wanneer we een story op Instagram screenshotten, krijgt de gebruiker een waarschuwingsbericht. Hier is hoe je het kunt omzeilen

Instagram Stories hebben de sociale app in staat gesteld om het aantal actieve gebruikers elke maand exponentieel te laten toenemen. De mogelijkheid om beelden te delen die na 24 uur verdwijnen, heeft gebruikers in staat gesteld om foto’s van hun dagelijks leven te delen met hun vrienden.

Instagram Stories zijn een functie die de medewerkers van het sociale platform hebben opgepikt van Snapchat, dat ze enige tijd geleden had geïntroduceerd op zijn eigen applicatie. Instagram heeft ook een andere Stories-functie overgenomen van het gele spook: het waarschuwingsbericht wanneer iemand een screenshot maakt van een Story. Deze nieuwe functie werd onlangs geïntroduceerd, maar zorgde meteen voor paniek onder gebruikers, die gewend zijn screenshots te maken van Stories en deze te delen met hun vrienden.

Maar wees niet bang. Door eenvoudige trucs te gebruiken, kun je screenshots maken van je Instagram Stories zonder betrapt te worden. Het is niet genoeg om voorzichtig te zijn, je moet weten hoe je de tools die je smartphone en pc bieden perfect kunt gebruiken.

Gebruik vliegtuigmodus

De eerste truc om het waarschuwingsbericht te vermijden wanneer we een screenshot maken van een Instagram Stories, is om vliegtuigmodus te gebruiken. Wanneer we een Story op Instagram zien die we willen delen met onze vrienden, maar niet ontdekt willen worden, moeten we naar de instellingen van het toestel gaan en onmiddellijk de vliegtuigmodus inschakelen. Op deze manier heeft de smartphone geen telefoonsignaal of internetverbinding meer en kan Instagram de melding niet meer versturen naar de gebruiker naar wie we de screenshot hebben gemaakt.

Om de vliegtuigmodus op Android te activeren, moet je naar Snelle instellingen gaan (scroll gewoon van boven naar beneden door het scherm) en klikken op Vliegtuigmodus. Op de iPhone is de procedure om de Vliegtuigmodus te activeren ook heel eenvoudig: open het Control Center en klik op het vliegtuigpictogram.

Gebruik je computer

Een andere heel eenvoudige truc om een screenshot van je Instagram Story te maken en niet betrapt te worden, is het gebruik van je computer. Instagram is een applicatie die vooral via de smartphone wordt gebruikt, maar er is ook een website die precies dezelfde functies biedt, waaronder de mogelijkheid om de Instagram Stories te zien van mensen die je volgt. Als je inlogt met je account, klik je op de Stories in de rechterkolom en als je een interessante afbeelding ziet, maak je een screenshot. Vervolgens kunnen we de foto delen met onze vrienden.

Om een schermafbeelding te maken op Windows-computers moet u de toetsen Windows+Stamp indrukken. Op MacBooks daarentegen moet je de toetsen Cmd+Shift+3 indrukken en je maakt een screenshot van het hele scherm. Wil je alleen een gedeelte, dan moet je op Cmd+Shift+4 drukken.

Gebruik een app

Android-gebruikers hebben een andere oplossing om een Story op Instagram te screenen zonder het waarschuwingsbericht naar de gebruiker te sturen. Door de Story Saver voor Instagram app te installeren, kun je alle Stories die door je vrienden zijn geplaatst downloaden naar je apparaat en wordt er geen bericht afgeleverd.