Beste apps om dataverbruik te checken

Wist u dat er veel apps zijn om dataverbruik te checken op uw smartphone of tablet? Ontdek welke de beste zijn

Er zijn weinig zekerheden in het leven. Een daarvan is dat dataverkeer nooit genoeg is. Het is vrij moeilijk geworden om het te bedienen, vooral sinds het aantal apps op je smartphone is toegenomen. Dus tussen het bekijken van je Facebook-wall, het bekijken van een verhaal op Instagram of zelfs een film op Netflix door, verbruik je uiteindelijk al je maandelijkse datategoed van je telefoonabonnement.

Je kunt niet altijd verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk, dus je vertrouwt vaak op je dataverbinding om verbonden te blijven. Gelukkig zijn er een aantal apps om het dataverbruik te monitoren. Hiermee kunt u nagaan welke kanalen u het meest gebruikt of welke het meeste verkeer verbruiken. Door een dergelijke app te downloaden is het mogelijk te begrijpen hoe u uw verbinding gebruikt, en eventueel gebruik en misbruik te verhelpen. Met deze informatie kunt u het dataverbruik van uw smartphone controleren en geld besparen door niet halverwege de maand extra gigabytes te kopen.

Hoe controleert u het dataverbruik op uw apparaat

Het bijhouden van het dataverbruik is een noodzakelijke taak voor alle gebruikers, vooral voor degenen die aan het eind van de maand vaak merken dat de gigabytes van de dataverbinding van hun apparaat bijna op zijn. Met alle besturingssystemen kunt u uw dataverbruik in de gaten houden. Vooral Android heeft een intuïtieve en informatieve interface, in tegenstelling tot iOS, dat niet veel details biedt. Helaas is het echter niet mogelijk de opties aan te passen, zodat de mate van controle nogal laag is. Er zijn een aantal apps voor mobiele gegevenscontrole om gebruikers te helpen.

My Data Manager

Een van de populairste, die zowel door Android als iOS wordt ondersteund, is My Data Manager. Dit is een gratis app die je mobiele dataverbruik in de gaten houdt, inclusief Wi-Fi en roaming data (indien aanwezig). Het enige wat u hoeft te doen is uw limiet en verlengingsdatum in te voeren om het te controleren. Het app-scherm toont alle gegevens die worden verbruikt door elke app die op het toestel is geïnstalleerd. De apps in de lijst zijn gesorteerd op verbruikte giga. U kunt meldingen instellen wanneer u een bepaalde limiet bereikt.

Traffic Monitor & 3G/4G Speed

Deze app is een mix tussen een goede datateller, een snelheidstest en een dekkingstool. Kortom, het biedt drie soorten informatie die zeer belangrijk zijn, vooral voor degenen die een stabiele verbinding nodig hebben omdat zij het toestel misschien voor hun werk gebruiken. Ook hier is het mogelijk de referentieperiode en de totale hoeveelheid te bewaken gegevens te specificeren. De app waarschuwt de gebruiker wanneer hij een bepaalde limiet heeft overschreden en houdt alle toepassingen bij die het meest verbruiken. De app kan worden gedownload van de Google Play Store.

GlassWire Data Usage Monitoring

Glasswire is een zeer populaire app. Het controleert de activiteit van toepassingen die op uw smartphone of ander toestel zijn geïnstalleerd en houdt het gegevensgebruik in realtime bij. Maar u kunt ook het verkeer in het verleden bekijken om te zien welke app in een bepaalde periode de meeste gegevens heeft gebruikt. Bovendien wordt er een waarschuwing weergegeven wanneer een app verbinding maakt met internet, wat erg handig is omdat deze in contact kan zijn gekomen met een virus. GlassWire kan worden gedownload van de Google Play Store.

Zoals u ziet, zijn er een aantal oplossingen voor het monitoren van het dataverbruik op uw mobiele apparaat. Kies er een die het best aan uw behoeften beantwoordt en maak zonder zorgen gebruik van uw verkeer.