Toni Cheng wordt nieuwe Managing Director van Huawei Duitsland

Huawei Technologies Deutschland GmbH krijgt per 1 november 2012 een nieuwe Managing Director.

Verandering aan de top van het management van Huawei Technologies Duitsland: De Duitse dochteronderneming van Huawei Technologies Co, Ltd. krijgt in Toni Cheng een nieuwe Managing Director. Hij volgt Lewis Xu op, die deze functie drie jaar lang heeft bekleed.

Toni Cheng heeft bewezen deskundigheid in de ICT-sector. Hij voltooide zijn Master’s in Informatie Administratie aan de Peking Universiteit. Hij werkte zeven jaar voor Nortel voordat hij een sleutelrol speelde bij de opbouw van Huawei Technologies Switzerland AG als Managing Director gedurende vier jaar.

Cheng wil speciale aandacht besteden aan het kanaal: “Mijn doel is om de sterke positie van Huawei Technologies verder uit te bouwen en samen met onze partners de Duitse ICT-vestiging duurzaam te ontwikkelen.”

Vierpijler model

Huawei Technologies is al tien jaar actief op de Duitse markt en heeft lokaal meer dan 1.600 mensen in dienst. De bedrijfsactiviteiten berusten op vier pijlers: de carrier business (breedbandnetwerken, datacommunicatie en optische transmissiesystemen), de enterprise business (oplossingen en diensten voor datacenterbeheer, netwerkinfrastructuur, cloud computing en unified communications & collaboration), evenals de device business (mobiele telefoons, smartphones, tablets) en professionele diensten.

Vier pijlers model

Huawei Technologies is al tien jaar actief op de Duitse markt en heeft ter plaatse meer dan 600 mensen in dienst.