Hoe maak je een back-up van je leven op Facebook

Om niet het risico te lopen alle foto's en video's die je op Facebook plaatst te verliezen, is het belangrijk om periodiek een back-up te maken. Zo doet u dat

Honderden persoonlijke gegevens, zoals foto's, berichten en video's, uploaden we elke dag zonder dat we het beseffen. Gegevens die voor een deel ons leven vertegenwoordigen en die we nauwelijks zouden willen verliezen. Maar wat als het, om de een of andere reden, in het niets verdwijnt? Dat zou een groot probleem zijn.

Denk bijvoorbeeld aan de bestanden die op Facebook zijn opgeslagen: foto's, video's en alle leuke momenten die met vrienden zijn doorgebracht. Maar een serverstoring kan betekenen dat we afscheid kunnen nemen van jaren aan informatie. Wat als onze rekening om de een of andere reden niet meer toegankelijk is? Het gebeurt vaak dat u uw toegangsgegevens niet meer weet en niet meer op uw profiel bent. In dergelijke gevallen is het dus belangrijk om van tevoren actie te ondernemen en een back-up te maken van al uw Facebook-inhoud.

Hoe maakt u een back-up van uw Facebook-gegevens

Een back-up maken van uw persoonlijke Facebook-gegevens is heel eenvoudig. Ga gewoon naar de algemene instellingen van uw account. Onderaan vindt u de vermelding "Download een kopie van uw Facebook-gegevens". U ontvangt dan in de met het sociale netwerk verbonden e-mail inbox een zip-bestand met alles wat u op uw profiel hebt gedeeld: foto's, posts, afbeeldingen en video's. Maar dat is niet alles. Naast de gegevens die in ons Facebook-profiel zijn opgeslagen, kunnen we ook de gegevens van afzonderlijke pagina's downloaden. Om een back-up van uw Facebook-pagina's te maken, gaat u naar de pagina-instellingen en klikt u op "Pagina downloaden". Aan het einde van dit proces ontvangt u een zip-bestand in uw e-mail waarin u alles kunt opslaan wat u op uw pagina hebt gepubliceerd.