Hoe je je Facebook-inloggegevens kunt herstellen dankzij Trusted Contacts

Met de Trusted Contacts-functie krijg je toegang tot je account als je je wachtwoord bent kwijtgeraakt of als het is gehackt

Facebook heeft "Trusted Contacts" toegevoegd om het gemakkelijker te maken je account te herstellen als je je wachtwoord bent vergeten. Dit is een shortlist van vrienden die elke gebruiker kan invoeren op de sociale mediasite om toegang te krijgen tot hun profiel zonder hun inloggegevens te hoeven gebruiken.

Dit is een evolutie van de functie die Facebook al in 2011 presenteerde, en die toen de naam 'Trusted Friends' droeg. Facebook heeft verklaard dat dit systeem een laatste redmiddel is dat niet alleen moet worden gebruikt in geval van verlies van een wachtwoord, maar vooral in het geval dat een hacker bezit heeft genomen van ons profiel. Door vertrouwde vrienden om hulp te vragen, kunnen we toegang krijgen tot de sociale media, zelfs als onze account gehackt is. Dit is de zoveelste functie die Facebook aan zijn platform heeft toegevoegd om de veiligheid van gebruikers te verbeteren.

Hoe vertrouwde contacten werken

Het kost maar een paar klikken om de functie Vertrouwde contacten te gebruiken. Zodra u toegang hebt tot het sociale netwerk, hoeft u alleen maar naar Instellingen te gaan, met de pijl rechtsboven. Kies daar de rubriek Bescherming en toegang en ga naar het eerste onderdeel, dat gemakkelijk te herkennen is aan de titel: "Kies vrienden om contact mee op te nemen als u geen toegang meer hebt tot uw account". We zullen drie tot vijf vertrouwde vrienden bij Facebook kunnen aangeven voor profielherstel. Deze keuze moet zorgvuldig worden gemaakt, want als wij geen toegang meer hebben tot het sociale netwerk, zullen onze vrienden degenen zijn die onze echte identiteit moeten verifiƫren. Zodra het herstelverzoek is gedaan, zullen onze vrienden een code ontvangen. Op dit punt zullen wij telefonisch of persoonlijk contact met hen moeten opnemen om de code op te vragen. Zodra alle codes zijn ingevoerd, kunnen we weer toegang krijgen tot ons profiel.