VPN-router met LTE-Advanced, WLAN en Gigabit Ethernet

Met de 1780EW-4G+ biedt Lancom naar eigen zeggen de eerste VPN-router die ondersteuning biedt voor LTE-Advanced (CAT6) en 802.11ac-WLAN unterstützt und so im Mobilfunkbetrieb bis zu 300 MBit/s im Download und 50 MBit/s im Upload sowie im WLAN bis zu 867 MBit/s erreichen könne.

Der Router eigne sich dank Highspeed-Mobilfunk zur Anbindung mobiler Standorte an das Unternehmensnetz per VPN. Tegelijkertijd kan WLAN-toegang worden verschaft, b.v. in tijdelijke vergaderzalen of op bouwterreinen. Als alternatief kan de Lancom 1780EW-4G+ via de Gigabit Ethernet-poort op een externe modem worden aangesloten. Auf diese Weise werde ein ausfallsicherer Highspeed-Internetzugang in Filialen, Büros und Homeoffices inklusive LTE-Backup realisierbar.

Das WLAN-Funkmodul des Lancom 1780EW-4G+ könne Clients im 2,4- oder 5-GHz-Band mit bis zu 867 MBit/s (802.11ac) bzw. mit bis zu 300 MBit/s (802.11n) vernetzen. De WLAN-werking kan worden geoptimaliseerd via Lancom Active Radio Control (ARC) met functies als Adaptive RF Optimisation, Adaptive Noise Immunity en Spectral Scan.

Veiligheid en virtualisatie

Een stateful inspection firewall, inbraakpreventie en denial of service-bescherming, evenals volledige IEEE 802.11i met WPA2 en AES encryptie en IEEE 802.1X/EAP (WPA2 Enterprise).

Met Advanced Routing and Forwarding (ARF) kan de 1780EW-4G+ tot 16 virtuele netwerken bieden met individuele eigenschappen voor DHCP, DNS, routing en firewall. Dankzij de dual-stack implementatie kan het worden gebruikt in zuivere IPv4-, zuivere IPv6- of gemengde dual-stack netwerken. Voeding kan worden geleverd via PoE (802.3at).

Geautomatiseerd netwerkbeheer via SDN

De 1780EW-4G+ kan worden ingesteld, bewaakt en beheerd via de gratis beheertools LANconfig en LANmonitor of worden geïntegreerd in de Lancom Management Cloud (LMC). Met de LMC netwerk management oplossing is het mogelijk om automatisch complete netwerken (WAN, LAN, WLAN) op te zetten, te monitoren en te beheren, inclusief alle componenten - routers, gateways, switches, WLAN access points.

SD-WAN maakt de automatische opbouw van veilige VPN-verbindingen tussen locaties mogelijk, inclusief netwerk virtualisatie, zelfs over lange afstand routes - zonder tijdrovende configuratie van de individuele tunnel eindpunten. SD-WLAN maakt de automatische configuratie van meerdere WLAN's (multi-SSID) mogelijk, inclusief netwerkscheiding, bijv. voor hotspots. De WLAN-profielen kunnen met een muisklik naar een willekeurig aantal access points en WLAN-routers worden uitgerold of geactualiseerd.

>