De nPA werkt nu ook met Firefox 4.0

Zoals aangekondigd is deze week de nieuwe ID-kaart app versie 1.1 uitgekomen. Het ondersteunt nu ook de functies van de nieuwe ID-kaart onder de huidige versie van de browser Firefox 4.0

Volgens de FAQ geldt het volgende: Voordat u de ID-kaart app versie 1.1 of hoger installeert, moet u uw internetbrowser bijwerken naar de versie Mozilla Firefox 4.0.1 of hoger. Als u uw Mozilla Firefox-internetbrowser pas na de installatie van de ID Card App versie 1.1 hebt bijgewerkt naar Firefox 4.0.1 of hoger, kunt u het daaruit voortvloeiende compatibiliteitsprobleem als volgt oplossen:

Demonteer eerst de ID Card App en installeer vervolgens de ID Card App versie 1.1 of hoger opnieuw. Hiermee wordt de applet geïnstalleerd die vereist is voor Firefox 4.0.1 of hoger.

Merk op dat u niet langer kunt werken met ID CardApp versie 1.0.3 op Firefox 4.0.x.

En hoe zit het met Internet Exsplorer (IE)?

"Als de ID CardApp wordt geïnstalleerd op een systeem waar IE 9 al aanwezig is, wordt u gevraagd de add-on "eCard Client Initiator" te activeren wanneer IE 9 voor het eerst wordt opgestart. Na het activeren van de add-on, kunt u IE 9 gebruiken. Als u Internet Explorer hebt geüpdatet terwijl de ID-kaart-app al geïnstalleerd is, wordt u niet opnieuw gevraagd wanneer u IE 9 start."

Alleen Windows-gebruikers kunnen de nieuwe ID-kaart nog gebruiken: "De Linux-versie van de ID-kaart-app zal naar verwachting eind mei beschikbaar worden gesteld voor download, de versie voor het Mac OS-besturingssysteem staat gepland voor eind juni," aldus de website.