Samsung Galaxy S22 Ultra krijgt next-generation camera’s

Een doorgaans betrouwbare bron geeft ons een gedetailleerde blik op de next-generation camera’s op de Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung is een van die bedrijven die altijd smartphones heeft gehad met benijdenswaardige fotografische prestaties. Het is al jaren de enige concurrent van Apple en zijn iPhones, dankzij de kwaliteit van zijn top-of-the-range Galaxy-toestellen, en de Galaxy S22 Ultra zal het nieuwste lid van een “oude” traditie zijn.

We weten al veel over de Galaxy S22 Ultra: het wordt een zeer krachtige smartphone, met een scherm van extreem hoge kwaliteit en beter snelladen dan ooit tevoren, en nu biedt de vaak betrouwbare IceUniverse-informant een gedetailleerde focus op de volgende-generatie camera’s die op het Koreaanse vlaggenschip zullen worden gebruikt. Samsung zal kosten noch moeite sparen, en hoewel een vergelijking van megapixels tussen de huidige generatie en de volgende zou kunnen suggereren dat er niets zal veranderen, is de realiteit van IceUniverse’s beweringen dat drie van de vier camera’s op de Galaxy S22 Ultra nieuw en beter zullen zijn dan ooit tevoren.

De waarheid over de camera’s van de Galaxy S22 Ultra

Volgens informatie die door de bron is verkregen, is er onjuiste informatie in omloop over de camera’s van de Galaxy S22 Ultra. In een tweet heeft de bron eerdere geruchten ontkend dat er drie camera’s aan de achterkant komen met elk 12 megapixels, naast de 108-megapixel hoofdcamera.

Op basis van zijn informatie komen er vier camera’s aan de achterkant van de Samsung Galaxy S22 Ultra, zoals al langer de geruchten gaan en zoals op de huidige Galaxy S21 Ultra, maar twee daarvan zullen een iets lagere resolutie hebben: geen 12 maar 10 megapixels. De Galaxy S22 Ultra zal uiteindelijk beschikken over een 108-megapixelcamera, twee 10-megapixelcamera’s en een vierde 12-megapixelcamera, wat betekent dat hij dezelfde resolutie zal hebben als de huidige topcamera.

Dezelfde megapixels maar verbeterde sensoren

En hoewel er qua resolutie niets zal veranderen ten opzichte van de Galaxy S21 Ultra, zal Samsung de Galaxy S22 Ultra betere fotoprestaties geven dankzij verbeterde sensoren. De 108-megapixel hoofdcamera, bijvoorbeeld, zal een herziene en verbeterde versie van Samsung’s Isocell HM3 sensor, en zal beschikken over een 1/1.33-inch grootte, 85-graden beeldhoek, f/1.8 brandpuntsafstand en 0,8 micrometer pixels.

De enige 12-megapixelcamera van de Galaxy S22 Ultra is een ultrabrede camera van Sony met een beeldhoek van 120 graden, een pixelgrootte van 1,4 micrometer en een brandpuntsafstand van f/2,2; waarschijnlijk is dit dezelfde camera als die op de Galaxy S21 Ultra wordt gebruikt.

De twee 10-megapixelcamera’s op de Galaxy S22 Ultra van Samsung zullen ook uit Sony’s fabrieken komen, en beide zullen zijn voorzien van verbeterde sensoren. De ene, een telelens, kan 3x zoomen met een gezichtsveld van 36 graden en een brandpuntsafstand van f/2.4, terwijl de andere, een telelens met periscoop, 10 keer kan vergroten wat de 108-megapixel hoofdcamera te zien krijgt en een diafragma van f/4.9 en een gezichtsveld van 11 graden heeft.