IBM draagt distributie Cognos-software over aan Azlan-partners

Systeemhuispartners van Azlan kunnen voortaan ook alle business intelligence- en performance management-producten van IBM Cognos afnemen. Kort voor de ondertekening van het contract werd de verdeler met toegevoegde waarde ook uitgeroepen tot “Partner van het jaar 2008” door het systeemhuis Cancom in de categorie Distributeurs.

Met IBM Cognos-software heeft de in München gevestigde value added distributeur Azlan zijn portfolio uitgebreid met oplossingen voor business intelligence en performance management. Zij helpen bedrijven hun financiële en bedrijfsprestaties te beheren. “We verwelkomen Azlan als nieuwe partner. Ons partnergerichte verkoopmodel is een essentiële hoeksteen van het succes van IBM Cognos”, zegt Jens Weckbach, Sales Manager Channel BI & Performance Management bij IBM.

original.jpg

Dagmar Ziegler, Business Unit Head Software IBM bij Azlan, ziet tal van voordelen voor partners: “Met de toevoeging van IBM Cognos-producten ronden we het totale productaanbod voor onze verkooppartners af. De oplossingen kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande infrastructuren met heterogene systemen en gegevensbronnen. Door ze te gebruiken, helpen resellers hun klanten in alle sectoren om bedrijfsgegevens efficiënt te gebruiken, bedrijfsprocessen te beheren en kosten te verlagen.” Azlan zal geïnteresseerde resellers en systeemhuizen ondersteunen bij technische en verkoopaangelegenheden met betrekking tot de IBM Cognos-software, bijvoorbeeld met reeds geplande trainingen.

Dat de value-added distributeur uit München door de softwaregigant is uitgekozen om Cognos-oplossingen te verkopen, is geen toeval: vorig jaar werd Azlan door IBM Duitsland al uitgeroepen tot de beste value-added distributeur.

Nagenoeg gelijktijdig met de ondertekening van het contract met Cognos nam Azlan op het hoofdkantoor van het systeemhuis Cancom ook de “Partner of the Year 2008” award in de categorie Distributeurs in ontvangst. “In het afgelopen jaar heeft Azlan zich niet alleen onderscheiden door zijn bijzondere klantenservice, maar ook overtuigd door zijn duidelijke strategische oriëntatie,” verklaarde Tobias Hörmann, Vice President van Cancom, tijdens de laudatio.

original.jpg

Birgit Nehring, Director Software & Solutions bij Azlan, en haar collega’s Paul Mathes, Tom Dreger, Michael Hitzelberger en Doris Sonnleitner lieten de kans niet voorbijgaan om bij de prijsuitreiking in Jettingen-Scheppach aanwezig te zijn, ondanks een intern evenement op dezelfde dag. “We zijn erg trots op de prijs en doen er alles aan om onze samenwerking met Cancom in 2009 verder te intensiveren en onze prestaties nog verder te verbeteren”, aldus een opgetogen Nehring.