ACP breidt digitale competentie uit

Het systeemhuis ACP heeft in Düsseldorf een speciale eenheid voor data-analyse opgericht. Hiermee wil de onderneming haar digitale competentie uitbreiden. Onlangs heeft ACP Digital Holding al de in Neurenberg gevestigde e-health specialist Inclusify overgenomen.

De ACP Groep biedt zich aan de industrie aan als digitaliseringspartner. Het Duits-Oostenrijkse systeemhuis werkt voortdurend aan de uitbreiding van de daarvoor vereiste kerncompetenties. Met de oprichting van ACP Digital Analytics in Düsseldorf heeft het bedrijf nu een speciale eenheid opgericht die zich richt op de analyse van gegevens. Organisatorisch maakt het bedrijfsonderdeel deel uit van ACP Digital Holding, dat eind 2018 binnen de groep werd gevormd.

Erik Purwins, voorheen consultant bij PPI, leidt nu de business van ACP Digital Analytics.

Erik Purwins, voorheen consultant bij PPI, leidt nu de business van ACP Digital Analytics.

ACP Digital Analytics zal worden geleid door Erik Purwins. De nieuwkomer is afkomstig van het Hamburgse adviesbureau PPI, waar hij bijna twaalf jaar werkte en als partner verantwoordelijk was voor Data & Analytics. De nieuwe eenheid heeft andere deskundigen in dienst die ook vele jaren ervaring hebben op het gebied van gegevensbeheer en gegevensanalyse. In de dagelijkse gang van zaken moeten zij enerzijds samenwerken met de gespecialiseerde afdelingen van cliënten en anderzijds de verbinding leggen met de IT-organisatie wanneer het gaat om investeringen in geschikte systemen en hulpmiddelen.

“Wij zorgen ervoor dat bedrijfsgegevens tastbaar en evalueerbaar worden gemaakt”, zo omschrijft algemeen directeur Purwins de taak van zijn bedrijfseenheid. De resultaten zijn onder andere bedoeld om klanten te helpen werkprocessen te verbeteren en nauwkeuriger te plannen.

Gebundelde knowhow

De competentie op het gebied van gegevensanalyse versterkt nu verder het digitale portfolio van de groep, benadrukt Thomas Schrader, bestuurslid van ACP Digital Holding. Deze portefeuille omvat oplossingen en diensten voor big data, kunstmatige intelligentie, machinaal leren en informatieontwerp, alsook consultancyconcepten voor de ontwikkeling van digitale strategieën en producten. Volgens Schrader bundelt het systeemhuis “alle capaciteiten rond onze kernthema’s big data analytics en AI, d.w.z. die sleuteltechnologieën voor succesvolle digitale bedrijfsmodellen” onder de paraplu van de Digital Holding.

Het systeemhuis heeft de ACP Digital Holding niet in de laatste plaats opgericht vanuit het besef dat de contactpersonen voor digitaliseringsprojecten aan de klantzijde vaak niet uit de IT-afdeling komen, maar uit de vakafdelingen. Het doel van de onafhankelijke afdeling is zich te concentreren op hun behoeften. Eind vorig jaar al versterkte de business unit ACP zich door een meerderheidsaandeel te verwerven in de in Neurenberg gevestigde e-health-specialist Inclusify. De gezamenlijke visie is om een van de meest innovatieve competentiecentra voor digitale gezondheid in Duitsland te creëren.

Aanvullende informatie

Over het bedrijf

Met meer dan 1.800 medewerkers, meer dan 50 vestigingen in Duitsland en Oostenrijk en een omzet van 550 miljoen euro (boekjaar 2018 / 2019) behoort de ACP Groep tot de tien grootste systeemhuizen in de Duitstalige wereld. Belangrijke fabrikantenpartners van de IT-specialist zijn onder meer Cisco, Dell EMC, Hewlett Packard Enterprise, HP Inc, Microsoft, NetApp en VMware. ACP is eigendom van ongeveer 100 werknemers en managers, die het bedrijf in 2013 hebben teruggekocht van de toenmalige investeerder. Na overnames behouden de overgenomen huizen doorgaans een belangrijk deel van hun onafhankelijkheid, wat heeft geleid tot een gedecentraliseerde structuur van de groep.

Günther Schiller is verantwoordelijk voor de activiteiten van ACP in Duitsland. Hij bekleedt deze functie sinds 2008. In 2013 promoveerde de manager naar de raad van bestuur van de groep, waar hij nu een gelijkwaardig lid is naast de Oostenrijker Rainer Kalkbrener.

Deelname via technologie

Inclusify omschrijft zichzelf als een specialist voor inclusie en digitalisering. Het Frankische bedrijf ontwikkelt technische oplossingen die mensen met een handicap meer bewegingsvrijheid, autonomie en onafhankelijkheid geven en hen zo in staat stellen zoveel mogelijk aan het dagelijkse leven deel te nemen. Een van de doelstellingen bij de ontwikkeling is dan ook te komen tot een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en intuïtieve bedienbaarheid van de digitale hulpmiddelen. Als onderneming van de ACP Digital Holding wil Inclusify samen met experts van het moederbedrijf de bestaande diensten verder verbeteren en nieuwe oplossingen lanceren.