Wat is Microsoft-volumelicenties? |

Microsoft Volume Licensing is een service die door Microsoft wordt geleverd aan organisaties die meerdere licenties nodig hebben, maar die niet meerdere exemplaren van de meegeleverde softwaremedia en documentatie nodig hebben. Het doel van de volumelicentie is om het gemakkelijker en goedkoper te maken om Microsoft-software op meerdere computers binnen een organisatie te draaien. Microsoft-producten die beschikbaar zijn voor volumelicenties zijn onder meer Office 365, Skype, OneDrive en Teams.

Het kopen van software in een doos of een volledig verpakt product (FPP) kan bijvoorbeeld aanvullende componenten bevatten, zoals media, een gebruikershandleiding en andere verpakkingsartikelen. Met het volumelicentieprogramma van Microsoft kan een organisatie deze onnodige items en kosten elimineren en een meer aangepaste aankoopoptie creëren.

Een volumelicentiesleutel (VLK) beperkt de organisatie tot een vast aantal installaties. Het registreert ook het aantal installaties en houdt de VLK vertrouwelijk. Indien nodig kan de organisatie worden onderworpen aan een audit van softwarelicenties om naleving van de voorwaarden van de overeenkomst te garanderen.

Overwegingen bij het kopen voor Microsoft Volume Licensing

Microsoft adviseert organisaties om drie hoofdgebieden te overwegen alvorens te kopen:

  • Omvang en type organisatie
  • De gewenste Microsoft-producten
  • Hoe de producten worden gebruikt

Met deze informatie bij de hand kan Microsoft het programma afstemmen op de behoeften van specifieke industrieën zoals onderwijs, gezondheidszorg, liefdadigheidsinstellingen, fabrikanten en overheidsinstanties.

Microsoft Volume Licensing voor kleine bedrijven

Voor kleinere organisaties bieden deze licentieopties een flexibele en kosteneffectieve manier om de nieuwste Microsoft-producten aan te schaffen:

  • Open waarde: Optimaal voor organisaties die hun IT-infrastructuur willen standaardiseren en hun investeringen willen maximaliseren.
  • Open Value-abonnement: Optimaal voor organisaties die lagere initiële kosten willen en de mogelijkheid om het aantal licenties op jaarbasis te verhogen of te verlagen.
  • Open licentie: Optimaal voor organisaties die de software direct willen gebruiken en het pay-as-you-go-model willen gebruiken.

Microsoft-volumelicenties voor middelgrote en grote bedrijven

Voor grotere bedrijven helpen deze licentieopties de IT-infrastructuur te ondersteunen en het beheer van softwarelicenties te vereenvoudigen:

  • kies: De nieuwste Microsoft-technologie kan worden verkregen via een pay-as-you-go-model. De licentiebehoeften worden voorspeld over een periode van drie jaar.
  • Selecteer meer: De nieuwste Microsoft-technologie kan worden aangeschaft via een pay-as-you-go-model en softwarelicenties en services kunnen per bedrijfseenheid worden aangeschaft. De overeenkomst verloopt nooit en heeft een optionele 36 maanden Software Assurance.
  • Enterprise-overeenkomst: Biedt kostenbesparingen en helpt grote bedrijven hun IT te standaardiseren.
  • Enterprise-abonnementsovereenkomst: Bevat alle voordelen van de ondernemingsovereenkomst met lagere kosten vooraf en extra flexibiliteit.