Hoe je Stories kunt markeren op Instagram

In dit artikel laten we je zien waar Stories voor zijn op Instagram en hoe je ze kunt markeren, zelfs als je ze niet plaatst. Ontdek hier hoe.

Instagram is het ideale sociale platform voor mensen die de belangrijkste momenten in hun leven willen delen, maar ook gewoon herinneringen willen bewaren aan dagen die ze met vrienden of geliefden hebben doorgebracht, of een video van een vakantie. Kortom, het sociale netwerk is voor veel mensen een platform geworden om hun digitale herinneringen op te slaan, bijvoorbeeld met featured stories op Instagram.

Wat zijn featured stories op Instagram

Als je een foto of video in een story plaatst, blijven ze 24 uur zichtbaar en komen dan terecht in het persoonlijke archief van de gebruiker, waar alleen hij toegang toe heeft. Andere gebruikers kunnen niet zien wat er is gepubliceerd. Om dit probleem te omzeilen, is er featured content op Instagram. Er zijn verschillende manieren om uitgelichte verhalen op Instagram te organiseren, en het is zelfs mogelijk om ze in blokken te groeperen, om zo een ervaring of een reis te vertellen.

Maar ze zijn ook nuttig voor degenen die Instagram gebruiken voor hun werk of om hun bedrijf te promoten, want als je een Instagram-verhaal uitlicht, verrijk je je profiel met de belangrijkste momenten van je bedrijf, werkervaringen, enzovoort, zodat ze altijd onder de indruk blijven.

Hoe kun je verhalen uitlichten op Instagram

Op dit punt rijst natuurlijk de vraag: hoe kun je verhalen uitlichten op Instagram? Er zijn twee mogelijke manieren om dit te bereiken. De eerste is voor verhalen die op dezelfde dag worden gepubliceerd, voordat de 24 uur zijn verstreken. In dat geval opent u gewoon het gepubliceerde verhaal en klikt u op het hartvormige pictogram met de woorden 'highlight'. Vervolgens moet je een naam kiezen om het uitgelichte verhaal een label te geven, dat je vervolgens op je profiel kunt weergeven, onder je biografie.

Er is een tweede, complexer maar uitgebreider proces voor het toevoegen van uitgelichte verhalen op Instagram, waarmee je meerdere verhalen samen kunt uitlichten. Eerst moet je naar je profiel gaan, dan klik je op het (+) icoontje in de "Uitgelichte Verhalen" sectie, die de archief sectie zal openen, van waaruit je alle verhalen kunt selecteren die je wilt groeperen. Je kunt er wel honderd toevoegen, en de app houdt ze bij.

Daarnaast stelt Instagram een aantal verzamelingen verhalen voor die je kunt groeperen op basis van hashtags, of op basis van bezochte plaatsen. Zodra u uw keuze hebt gemaakt, klikt u op de knop "Volgende", bezit u het blok en bewerkt u de omslag om het voorbeeld te personaliseren. Klik op "Finish" om het proces te beƫindigen. Zodra het verhaal is voorbereid, kan het op elk moment in het profiel worden bekeken. Als je wilt, kun je ook verhalen markeren zonder ze te publiceren.

Download Instagram featured stories

Tot slot is het goed om te onthouden dat je Instagram featured stories kunt downloaden als je ze op je telefoon wilt bewaren. Een van de snelste manieren om dit te doen is gebruik te maken van de screenshot-functie op uw telefoon. Er zijn ook online diensten, zoals Instastories, waar je de verhalen van je vrienden anoniem kunt downloaden, of met behulp van speciale apps, zoals Story Saved voor Instagram (voor Android) of Ins Story Repost voor Instagram (voor Apple).