LG Velvet 2 Pro: de topper die we nooit zullen kunnen kopen

LG heeft zichzelf afgestoten van de smartphonebusiness, en producten als de LG Velvet 2 Pro zullen nooit het daglicht zien.

De eerste LG Velvet, die minder dan een jaar geleden werd onthuld, werd goed ontvangen door zowel critici als klanten. De Koreaanse smartphone had overtuigd op het vlak van design en prestaties, behalve voor een prijs die in Italië bij wijze van spreken niet populair was. Smartphones worden echter snel afgeschreven, en het kostte LG Velvet slechts een paar weken om de ideale balans tussen prestaties en prijs te bereiken.

Dus wachtte iedereen met nieuwsgierigheid op de tweede generatie en zelfs LG's ontwerpers begonnen te werken aan het nieuwe project, dat er nooit zal komen. LG heeft besloten zich terug te trekken uit de smartphone business en afscheid te nemen van de mobiele telefoon business, dus de LG Velvet 2 Pro zal nooit het daglicht zien. Het prototype van de smartphone heeft het daglicht gezien, wat volgens geruchten en insiders de LG Rainbow heette, en eenmaal op de markt bekend zou staan als de LG Velvet 2 Pro. Een van de pre-productie toestellen belandde in de hoofdrol in een unboxing video op YouTube, waarin het toestel zich in al zijn charme toont en je die spannende unboxing ervaring laat beleven die geen "sterveling" zal kunnen beleven voor LG's uitschakeling.

De LG Velvet 2 Pro specificaties

In het algemeen benadrukt de LG Velvet 2 Pro dezelfde stilistische lay-out als zijn voorganger. Het display zou een 6,8-inch Plastic OLED-paneel zijn met een Full HD+-resolutie, een verversingssnelheid van 120 Hz en ondersteuning voor HDR10.

Front-facing 10-megapixelcamera in het gat in het display dat de teardrop-inkeping zou vervangen, terwijl er aan de achterkant drie camera's zouden zijn: de 64-megapixel hoofdcamera met optische beeldstabilisatie, de 12-megapixel ultra-groothoekcamera en een 8-megapixel telelens. Om een zo lang mogelijke batterijduur te garanderen, zou het toestel een 4.500 mAh-batterij hebben met snelladen.

Volgens de geruchten zou LG hebben gerekend op een "sprong in bandbreedte" tussen het model van vorig jaar en het model dat dit jaar zou debuteren: alles was gereed om over te schakelen van de Snapdragon 845, uiteraard een topchip, maar op het moment van lancering "oud" door twee generaties, naar de Snapdragon 888, die Qualcomm's beste chip voor 2021 is.

LG's aanpak

Een onmiskenbaar teken van de aanpak die LG dit jaar had willen kiezen, minder timide dan in het verleden en potentieel aantrekkelijker voor de eindconsument, zowel technisch als stilistisch, aangezien degenen die de LG Velvet 2 Pro van dichtbij hebben gezien, kunnen instaan voor de bouwkwaliteit en materialen van de absolute top van het gamma.

Een aanpak die LG zich echter waarschijnlijk niet had kunnen veroorloven: afgezien van de aanzienlijke oververhitting die de LG Velvet 2 Pro volgens Front Tron aan het licht zou hebben gebracht, en die waarschijnlijk, zoals zo vaak het geval is, vóór de lancering zou zijn opgelost, zou het bedrijf grote moeite hebben gehad om zich een plaats te veroveren in het hogere marktsegment dat wordt bevolkt door namen als Samsung, Xiaomi en OnePlus, die inmiddels een sterke positie hebben veroverd of deze in de loop der tijd hebben geconsolideerd.

De LG Velvet 2 Pro zou op de huidige overvolle markt waarschijnlijk met moeite een deuk in de cijfers hebben kunnen slaan en zou LG meer narigheid dan goeds hebben gebracht.