Google Maps leidt ons stap voor stap naar onze bestemming met Live View

Google Maps updates met een nieuwe Live View functie: handige augmented reality aanwijzingen om de juiste weg te vinden

Wandelen of slenteren door onbekende steden met Google Maps wordt makkelijker dankzij Live View. De weg vinden op straat kan voor veel mensen moeilijk zijn, maar met de nieuwe augmented reality-functie van de Mountain View-app kunt u uw positie te allen tijde onder controle houden dankzij oriëntatiepunten die direct op de kaart zichtbaar zijn.

Na een proef die Google vorig jaar lanceerde, belooft de navigatie-add-on van de app een waardevol hulpmiddel te worden om u door de straten en steegjes van steden over de hele wereld te bewegen. Zodra de lanceringsfase voorbij is, wat naar verwachting in de komende weken zal gebeuren, zal Google Maps in eerste instantie toestaan dat het systeem wordt gebruikt in AR in 25 steden over de hele wereld, en in de nabije toekomst zullen er nog veel meer aan de lijst worden toegevoegd. Op dit moment staan op de lijst: Amsterdam, Bangkok, Barcelona, Berlijn, Boedapest, Dubai, Florence, Istanboel, Kuala Lumpur, Kyoto, Londen, Los Angeles, Madrid, Milaan, München, New York, Osaka, Parijs, Praag, Rome, San Francisco, Sydney, Tokio en Wenen.

Google Maps: hoe Live View werkt

Hoe werkt Live View? Dankzij de eerder genoemde augmented reality kunt u, wanneer u uw route met de camera van uw smartphone omkadert, oriëntatiepunten direct op de weg zien door middel van een sprekend placeholderpictogram. Daarnaast is er ook een afstandsindicator en zijn er pijlen zodat u op elk moment weet welke richting u moet nemen om uw bestemming te bereiken.

De oriëntatiepunten die Google kiest, kunnen iconische en onmiskenbare plaatsen zijn, zoals het Pantheon in Rome. Bij afwezigheid daarvan toont AR gemakkelijk herkenbare plaatsen op het scherm, zoals parken en toeristische attracties.

Google Maps: hoe Live View te voet of met locatiedeling te gebruiken

Live View kan worden gestart vanaf het tabblad Route, in alle secties waarin gelopen moet worden. Voor aanwijzingen tijdens het rijden of het gebruik van het openbaar vervoer blijft de app de typische navigatorinterface tonen die we in de loop der tijd hebben leren kennen.

Als je echter de locatie hebt gevonden die door een vriend is gedeeld via het speciale tabblad Locatiedeling, geeft de app de route weer met alle aanwijzingen die nodig zijn om de locatie te bereiken en de afstanden die moeten worden afgelegd. Google’s Live View-functie in de Location Sharing-versie is al beschikbaar in de Google Maps-app op Pixel-smartphones en zal binnenkort beschikbaar zijn op Android- en iOS-smartphones.