Covid-19: Deze gebeurtenissen zullen (niet, of later) plaatsvinden

Het coronavirus, ook bekend als SARS-CoV-2, heeft vooralsnog onvoorspelbare gevolgen voor de wereldeconomie. Niet alleen dreigen de bevoorradingsketens te worden verstoord, maar ook talrijke organisatoren van evenementen reageren op de situatie. Een overzicht.

Het crisisteam van de federale regering beveelt aan om bij de inschatting van het risico van grote gebeurtenissen rekening te houden met de principes van het Robert Koch Instituut. Wij geven een overzicht van welke evenementen doorgaan en welke zijn afgelast. Dit artikel wordt voortdurend bijgewerkt, aangezien de dynamische ontwikkeling rond het coronavirus een dagelijkse herbeoordeling voor de organisatoren noodzakelijk maakt.

[Laatste update: 26 maart 2020]

Verplaatst, geannuleerd of gevirtualiseerd

Command Control (3/4. maart):In verband met de toenemende verspreiding van het Coronavirus in Europa en op basis van de aanbeveling van de Beierse deelstaatregering voor handelsbeurzen, heeft Messe München besloten Command Control af te gelasten in verantwoordelijkheid voor de gezondheid van exposanten en bezoekers.

T-Systems International Portfolio & Partner Day (5 maart). maart): Hoewel nog niet vermeld op de homepage van het evenement, is er al wel een annulering verzonden naar de geregistreerde deelnemers.

BREKU FIBERDAYS20 (5/6 maart) uitgesteld:De oorspronkelijk voor 5 en 6 maart geplande FIBERDAYS20 – de toonaangevende vakbeurs op het gebied van glasvezeluitbreiding – vindt dit jaar plaats op 13 en 14 oktober in RheinMain. en 14 oktober in het RheinMain CongressCenter (RMCC) in Wiesbaden.

ElectronicPartner Annual Event (7/8 maart):Ter gelegenheid van de ElectronicPartner-vakbeurs in Düsseldorf presenteerden meer dan 100 exposanten van internationale merken hun nieuwste producten. Er werden ook ongeveer 8.000 bezoekers verwacht uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland en nog eens twaalf lidstaten van het E-Square netwerk. “Voor ons is de veiligheid en gezondheid van onze leden, werknemers en leveranciers een topprioriteit. Daarom hebben wij besloten ons evenement af te gelasten, gezien de gebieden waarvan bekend is dat het coronavirus zich verspreidt en de recente aanzienlijke toename van het aantal besmette personen in Europa”, verklaart Karl Trautmann, bestuurslid van ElectronicPartner. Het marketingteam zal nu de inhoud van het evenement voor de leden voorbereiden in webinars, digitale en gedrukte media.

Light + Building (8 tot en met 13 maart) uitgesteld: De vakbeurs voor verlichting en gebouwentechnologie is uitgesteld en zal van 27 september tot en met 2 oktober 2020 in Frankfurt am Main plaatsvinden. Reeds gekochte toegangskaarten voor bezoekers blijven volledig geldig voor de nieuwe datum.

Logimat (10 tot 12 maart):De vakbeurs voor intralogistieke oplossingen en procesbeheer is geannuleerd vanwege officiële orders. De volgende Logimat wordt gehouden in Stuttgart van 9 tot 11 maart 2021.

Cyber Security Tech Summit Europe (11 maart):Meer dan 2.000 bezoekers werden verwacht. De organisatoren, Cyber Security Cluster Bonn e.V. en Deutsche Telekom, willen proberen een alternatieve datum te vinden in de tweede helft van het jaar.

APC by Schneider Electric Edge Event (12 maart) uitgesteld: We hebben vernomen dat APC by Schneider Electric het reseller-evenement dat samen met Tech Data en Cisco gepland staat, uitstelt naar een nog niet bekendgemaakte datum.

Digital X (12/26 maart): “Wij, het DIGITAL X-projectteam, hebben besloten de voor 12 maart 2020 geplande DIGITAL X EAST in Berlijn en de voor 26 maart geplande DIGITAL X WEST in Bochum niet door te laten gaan en het evenement uit te stellen in het belang van de gezondheid van alle gasten, partners en medewerkers*. We zullen proberen een andere datum te vinden in 2020.”

CloudFest (14-19 maart):“Vanwege de bezorgdheid over de volksgezondheid in verband met de uitbraak van het coronavirus, zagen we geen andere mogelijkheid dan CloudFest 2020 te annuleren,” aldus ambtenaren. Ongeveer 7.000 mensen uit de cloudgemeenschap werden op het evenement verwacht.

Rethink! Smart Manufacturing (16/17 maart) virtueel: Het evenement voor Smart Manufacturing, Lean Management en Operational Excellence zal virtueel plaatsvinden op de geplande datum. Er is ook een alternatieve datum, namelijk 29/30 juni 2020.

Lenovo Partner Kick-Off (17 maart) uitgesteld:In verband met de huidige situatie heeft Lenovo de Lenovo Partner Kick-Off, die gepland staat voor 17 maart 2020, uitgesteld. De nieuwe datum is 1 september 2020. De locatie is het bcc Berlijn Congrescentrum.

Nuvias Summit (19 maart) uitgesteld: Vanwege de huidige situatie, maar ook vanwege de impact van het virus op de reismogelijkheden van de partners, is Nuvias ook genoodzaakt op de situatie te reageren en de Summit uit te stellen. De nieuwe datum is 10 september.

Twenty2X (17-19 maart) geannuleerd: De show is volledig geannuleerd en zal zijn debuut maken op 9-11 maart 2021 in het Hannover Exhibition Centre.

Wortmann TERRA KickOff 2020 (20 maart): Vanwege de voortdurende verspreiding van het nieuwe coronavirus, moet KickOff 2020 worden geannuleerd. “We betreuren deze situatie, maar de gezondheid van alle partners, exposanten en medewerkers heeft onze absolute prioriteit”, aldus Wortmann.

Nvidia GTC (22-26 maart):De conferentie, die in het San Jose Convention Center zou worden gehouden, zal nu online worden gehost.

De Algemene Vergadering van Deutsche Telekom (26 maart): Deutsche Telekom stelt de eerder voor 26 maart geplande Algemene Vergadering van Aandeelhouders in Bonn uit. De AVA moet worden verplaatst naar een nieuwe datum binnen de periode van acht maanden van het lopende boekjaar waarin de wet op de naamloze vennootschappen voorziet.

So CTV (27 maart):De eveneens in-house vakbeurs Channel Trends+Visions gaat dit jaar niet door. Dit volgt op de aanbeveling van het federale ministerie van Volksgezondheid om grote evenementen met meer dan 1000 deelnemers te annuleren. Het bedrijf is momenteel echter van plan de interne tentoonstelling in virtuele vorm te houden op 27 maart. Details moeten nog worden bekendgemaakt.

Helaas zal ook de NetApp Insight Berlijn (24/25 maart) moeten worden uitgesteld. Het team betreurt de annulering van de oorspronkelijk geplande datum en zal op de website van het evenement informatie verstrekken over een alternatieve datum.

Didacta (24-28 maart) uitgesteld:“Wij betreuren deze situatie, maar de gezondheid van alle exposanten, bezoekers en medewerkers is een absolute prioriteit voor ons en onze partners. Voor de exposanten is dit een moeilijke situatie. We werken er hard aan om een geschikte alternatieve datum te vinden, maar zijn ervan overtuigd dat alle betrokkenen vooralsnog begrip zullen hebben voor deze beslissing”, aldus Stefan Lohnert, Managing Director van Messe Stuttgart.

Ook voor KubeCon + CloudNativeCon Amsterdam (30. maart tot 2 april) komt er een alternatieve datum in juli of augustus 2020.

SEP SNAP Partner Days 2020 (uitgesteld): SEP stelt de voor eind maart geplande SEP SNAP Partner Days 2020 uit naar het najaar in verband met de huidige ontwikkelingen rond Covid-19 (coronavirus). De nieuwe data zijn 16 en 17 september 2020.

Accenture Base Camp Artificial Intelligence (31 maart) uitgesteld: Accenture stelt zijn “AI Base Camp”, dat op 31 maart in Kronberg zou plaatsvinden, uit. De nieuwe datum is nog niet bekendgemaakt.

Global Industry 2020 (31 maart t/m 3 april) uitgesteld: Nadat aanvankelijk een alternatieve datum was gepland in het expositiecentrum Bourget, zal Global Industry 2020 nu plaatsvinden van 23.. tot en met 26 juni 2020 in het Parc des Expositions in Paris-Nord Villepinte (hallen 1, 2, 3, 4 en 5).

TSI.DAY2020 (1 april) uitgesteld:“Wij bekommeren ons niet alleen om de veiligheid en beschikbaarheid van uw datacenters, maar ook om die van u. Vanwege de huidige situatie en de verdere verspreiding van COVID-19 hebben we daarom besloten onze TSI.DAY uit te stellen tot 1 oktober.”

hub.berlin en Big-Data.AI Summit (1-2 april) uitgesteld: hub.berlin en de bijbehorende Big-Data.AI Summit zijn uitgesteld tot 28-29 april 2021.

Hannover Messe (20-24 april) virtueel: Nu trekt ook ’s werelds grootste industriebeurs consequenties en schrapt het evenement. De organisatoren annuleren de beurs echter niet helemaal. Er komen verschillende webformats waarmee exposanten en bezoekers van de Hannover Messe van gedachten kunnen wisselen over de economische uitdagingen en technologische oplossingen waarmee zij nu worden geconfronteerd. Interactieve interviews met deskundigen, paneldiscussies en best-case presentaties zijn gepland via live streams. Bovendien zullen nieuwe functies worden toegevoegd aan de digitale exposanten- en productzoekfunctie. Bezoekers en exposanten kunnen dan onder meer rechtstreeks met elkaar in contact komen.

Games Week Berlin (uitgesteld):De Games Week Berlin zal pas op 28-30 oktober 2020 plaatsvinden. De tentoonstelling “Een doolhof” is al gepland van 22 tot 25 juli. De Gamesweek Berlijn was oorspronkelijk gepland voor april.

Facebook F8 (5/6 mei): Facebook schrapt zijn ontwikkelaarsconferentie en wil deze vervangen door lokale evenementen, video’s en livestreams.

Google I/O (12-14 mei): Het bedrijf annuleert zijn ontwikkelaarsconferentie in Californië. Het plan om het evenement te vervangen door online-uitzendingen is ook opgeschort. In plaats daarvan zal nieuws over de volgende Android-versie worden gedeeld via blogs en forums. Deelnemers die al een ticket hebben, krijgen hun geld terug.

Microsoft Build 2020 (19-21 mei):De ontwikkelaarsconferentie in Seatle wordt alleen virtueel gehouden als een “digitaal evenement”.

Shopware Community Day (28 mei):Het e-commerce-evenement zal dit jaar alleen virtueel plaatsvinden, aldus Shopware CEO Stefan Hamann. De online vervangingsdatum voor de Showare Community Day is nog niet bekendgemaakt.

GTDC Summit EMEA, die gepland stond voor 9 en 10 juni, komt hiervoor te vervallen. Het plan is echter om het evenement in de VS, dat gepland staat voor 7/8 oktober in San Jose, ook door te laten gaan.

E3 (9-11 juni):De E3-gameshow, een van de belangrijkste platforms voor de presentatie van nieuwe gametitels, die in juni in Los Angeles zou worden gehouden, is afgelast vanwege de risico’s van Corona.

Gaat door

Veritas Partner Event (2 april): Tech Data nodigt zijn partners die gespecialiseerd zijn in gegevensbeheer en multi-cloud uit voor dit evenement.

Acmeo Partner Conference (28-30 april):De Acmeo Partner Conference heeft tot dusver volgens plan plaatsgevonden in Hotel Esperanto in Fulda. “Vooral gezien de huidige situatie willen wij onze partners absoluut de waardevolle inhoud van de partnerconferentie en de mogelijkheid tot onderlinge uitwisseling bieden. We volgen de huidige ontwikkelingen op de voet en zullen alle nodige maatregelen treffen”, aldus Acmeo.

“Voor iedereen die niet persoonlijk naar Fulda kan afreizen, bieden we de Acmeo Partner Conference aan als livestream. Blijf dus alstublieft gewoon registreren. Vanaf nu kunt u in het inschrijvingsformulier kiezen of u ter plaatse komt of online deelneemt. Mocht het huidige verbod op evenementen met meer dan 100 personen ook na 19 april van toepassing zijn, dan zullen de lezingen als doorlopende onlinesessie worden gehouden.”

Photokina (27 t/m 30 mei):De voorbereidingen voor Photokina 2020 gaan op dit moment gewoon door. De organisatoren houden rekening met de aanbevelingen van de autoriteiten en nemen passende profylactische maatregelen.

Informatie over andere evenementen uit de gezondheidszorgsector is te vinden op ons partnerportaal Healthcare Computing.

Healthcare Computing – Nieuws, achtergronden, oplossingen en juridische basiskennis over digitalisering in de zorg. Voor ziekenhuizen, medische praktijken, wetenschap en onderzoek.  

Lees over evenementen in de industrie en verticale markten in een artikel van ons partnerportaal Maschinenmarkt.