Wat is Amazon-echo?

Amazon Echo is een nieuw product voor slimme luidsprekers van Amazon dat spraakherkenningsmogelijkheden voor “intelligente assistenten” combineert met luidsprekerfunctionaliteit in een cilindrische luidsprekervorm.

Amazon Echo’s Alexa intelligente assistent-mogelijkheden bootsen die van Apple Siri en Microsoft Cortana na, en het beschikt over zeven verschillende microfoons met straalvormende technologie voor het oppikken van spraakverzoeken en commando’s vanuit elke richting en elke locatie in een kamer.

Hoe Amazon Echo werkt en zijn luidsprekerfunctionaliteit

Amazon Echo reageert op spraakbesturing door informatie over producten, muziek, nieuws, weer, sport en meer te retourneren. De back-end-engine voor Amazon Echo draait op Amazon Web Services in de cloud, waardoor het de voorkeuren van een persoon of gezin leert kennen en de functionaliteit in de loop van de tijd kan uitbreiden.

Als draagbare luidspreker spelen de dubbele naar beneden gerichte luidsprekers van Amazon Echo audio af met handsfree spraakbesturing voor Amazon Music, Amazon Prime Music, iHeartRadio en TuneIn. Echo beschikt ook over Bluetooth-mogelijkheden waarmee het muziekdiensten zoals iTunes, Pandora en Spotify kan streamen vanaf smartphones, tablets en vergelijkbare mobiele apparaten.

Amazon Echo en Amazon Echo Dot

Amazon Echo is momenteel te koop voor $ 179 na zijn debuut medio 2015 tegen een initiële verkoopprijs van $ 199. De Echo-productlijn is sindsdien ook uitgebreid met een draagbaarder, op batterijen werkend apparaat genaamd de Echo Tap, en een kleinere, slankere versie van de Echo, de Echo Dot, die voor $ 50 wordt verkocht.