Server voor kleine bedrijven en start-ups

De Fellow server van Datamate is ondanks alle noodzakelijke bedrijfsfunctionaliteiten flexibel en eenvoudig gehouden en is daarom geschikt voor start-ups en kleine bedrijven zonder eigen IT-afdeling. Voor de individuele inrichting en ondersteuning staan specialisten ter beschikking.

Fellow biedt alle functies en server-diensten af om aan de IT-behoeften van bedrijven met een beheersbaar aantal werknemers te voldoen. Volgens Datamate kan de server doen wat Salesforce, Dropbox en Microsoft Exchange samen kunnen doen. Volgens de aanbieder is dit mogelijk door de intelligente integratie van open source software.

Teamwerk en flexibiliteit

Fellow ondersteunt projectbeheer, CRM, telefonie en teamwerk aan documenten. Ter bescherming tegen gegevensverlies worden automatisch reservekopieën gemaakt. Eerdere versies kunnen met een paar klikken worden hersteld en wijzigingen kunnen transparant worden bijgehouden.

Bestanden, agenda’s en adresboeken worden gesynchroniseerd, zodat alle medewerkers met een uniforme database kunnen werken. Het gebruikte besturingssysteem is irrelevant. Der Server könne reibungslos zwischen Geräten mit Windows, Mac OS, iOS, Linux und Android vermitteln. Het open Linux-besturingssysteem biedt vrijheid op het gebied van toepassingen en diensten. Door verdere programma’s te integreren, kan het systeem worden aangepast aan de behoeften van de klant.

Controle over gevoelige gegevens

Volgens Datamate slaat Fellow alle gegevens lokaal op, terwijl ze tegelijkertijd in een privécloud beschikbaar zijn om via internet te worden opgevraagd. De verzonden gegevens zouden altijd via een versleutelde verbinding (HTTPS of VPN) worden getransporteerd. Deze technologie maakt het ook mogelijk de eigen cloudserver achter de router te verbergen. Zo is het onzichtbaar op internet en beschermd tegen directe aanvallen.

Configuratie op maat

Voor de set-up stelt Datamate experts ter beschikking. Zij zouden elke Datamate-server configureren naargelang van het vereiste profiel, deze vervolgens in werking stellen en tegelijkertijd vragen beantwoorden en desgewenst extra functies installeren. In de regel zijn de servers binnen een paar uur klaar voor gebruik. Der Support sei 365 Tage im Jahr erreichbar.