Alles-in-één oplossing voor toestelbeheer

De Samsung Knox Suite, die sinds begin mei in Duitsland beschikbaar is, is zo ontworpen dat IT-beheerders tot vier Knox-diensten kunnen gebruiken met slechts één licentiesleutel. De end-to-end oplossing omvat Knox Platform for Enterprise, Knox Mobile Enrollment, Knox Manage en Knox E-FOTA One.

Met Knox Suite, zegt Samsung, ontvangen IT-beheerders een enkele licentiesleutel voor het gebruik van de afzonderlijke programma’s, waardoor er geen aparte sign-on meer nodig is. Met single sign-on kunnen compatibele zakelijke smartphones vanuit één console worden beheerd.

Het Knox Platform for Enterprise is naar verluidt een hardwarematig, meerlaags beveiligingsplatform dat gegevens beschermt op Android-smartphones, tablets en Tizen-horloges van Samsung. Volgens de fabrikant is het gecertificeerd door verschillende overheden en is het ook geschikt voor gebruik in zeer veiligheidskritische omgevingen. De Knox Platform voor Enterprise Premium licentie maakt deel uit van de Knox Suite. Het heeft toegang tot de apparaatinterfaces van het Knox-platform en biedt naar verluidt beheer- en beveiligingsfuncties die verder gaan dan Android Enterprise.

Knox Mobile Enrollment maakt de gelijktijdige en automatische registratie van Samsung-smartphones in een hoog volume mogelijk. Wanneer de apparaten voor het eerst worden ingeschakeld, worden ze verbonden met het netwerk en automatisch geregistreerd bij de respectieve EMM-provider (Enterprise Mobility Management). Noch de gebruiker, noch de IT-beheerder hoeft handmatig actie te ondernemen.

Met Knox Manage, Samsung’s EMM, kunnen mobiele apparatuurvloten op afstand worden beheerd via een webgebaseerde console, aldus Samsung. Volgens het beveiligingsbeleid van het bedrijf kunnen IT-beheerders de oplossing gebruiken om te bepalen hoe embedded apparaten door hun gebruikers kunnen worden gebruikt.

Met Knox E-FOTA (Enterprise Firmware-Over-The-Air) kunnen besturingssysteem- en beveiligingsupdates worden geïmplementeerd zonder extra tussenkomst van de gebruiker. Met de oplossing kunnen updates vooraf worden getest, getimed en op afstand worden toegepast op een gedefinieerde en compatibele groep apparaten. De nieuwste toevoeging aan de Knox-familie, Knox E-FOTA One, combineert en breidt de functies uit van de geïntegreerde EMM-basisoplossing Knox E-FOTA on MDM en de krachtigere stand-alone variant Knox E-FOTA Advanced.