Hoe maak je van YouTube een gratis muziekspeler

Het streaming videoplatform biedt je de kans om gratis naar de nummers van je favoriete artiesten te luisteren. Dit is hoe

Video gaat onze toekomst veranderen, en een deel ervan is dat al. Het is geen toeval dat de op één na meest bezochte website ter wereld het streaming videoplatform YouTube is. Het door Google overgenomen bedrijf is een referentiepunt geworden voor miljoenen gebruikers over de hele wereld.

Je kunt op YouTube een grote verscheidenheid aan video’s vinden, variërend van clips van theatershows, YouTubers, hoogtepunten van Serie A-wedstrijden en muziekvideo’s. De laatste jaren maken steeds meer platenmaatschappijen gebruik van het streaming videoplatform om nieuwe singles van zangers en bands te lanceren. Van Sony (met zijn Vevo-label) tot Warner Music, allemaal proberen ze het nieuwste album van hun artiesten te lanceren via de showcase van het platform. Voor muziekfans is het mogelijk om van YouTube een muziekspeler te maken.

YouTube Mix

Om naar de nummers van je favoriete zanger te luisteren, biedt YouTube de Mix-functie: een verzameling van de beste video’s van de artiest die zonder enige onderbreking worden afgespeeld, alsof je naar een muziek-cd luistert. Om de functie te gebruiken, klik je gewoon op de eerste van YouTube’s aanbevolen video’s in de rechterkolom. Dit zal YouTube Mix activeren en de video’s zullen één voor één worden afgespeeld. Een andere manier om YouTube Mix te gebruiken is door de naam van de artiest in de zoekbalk in te voeren en te klikken op een van de eerste resultaten die door het platform worden weergegeven.

Ten slotte kun je kiezen waar je naar wilt luisteren door naar het gedeelte te gaan dat is gewijd aan trends of door een specifiek muziekgenre te kiezen (rock, alternatieve rock, hiphop).

Extensies en toepassingen van derden

U kunt YouTube ook in een muziekspeler veranderen met behulp van browserextensies of software die door derden is ontwikkeld.

Playtube is een add-on voor Chrome waarmee u uw eigen persoonlijke afspeellijst kunt samenstellen met behulp van YouTube-video’s. Als je een filmclip vindt met een nummer van je favoriete artiest, kun je die toevoegen aan je afspeellijst en direct beluisteren via de extensie.

De Parade is een webapp waarmee je kunt zoeken naar nummers van zangers en bands op YouTube, SoundCloud en Last.fm. U kunt zowel op artiest als op muziekgenre zoeken.

Als u op zoek bent naar een functionele webapp met geweldige graphics, dan is StreamSquid uw beste gok. Als je Spotify kent, is het geen probleem om het te gebruiken. Je kunt je favoriete muziekgenre kiezen uit de verschillende categorieën op de startpagina van de site en YouTube-video’s worden automatisch afgespeeld. Het is een zeer goed gemaakte web app en zeer nuttig, vooral voor degenen die nieuwe muziekgenres willen uitproberen.