IPhone 13 komt morgen, maar we weten al hoe iPhone 14 eruit komt te zien

IPhone 13 is nog niet officieel, maar toch beginnen de eerste “vlezige” geruchten over iPhone 14 op te duiken met een aantal zeer interessante nieuwtjes

Het “traditionalistische” Apple presenteert morgen de nieuwe iPhone 13, maar ongelooflijk genoeg weten we al hoe iPhone 14 eruit komt te zien. Traditionalistisch, want terwijl het Android-universum zich compact ontwikkelt in de richting van het elke zes maanden (soms zelfs eerder) uitbrengen van een toptoestel, brengt Apple van zijn iPhones één revisie per jaar uit.

Sommigen zouden aanvoeren dat bedrijven als Samsung hun toptoestellen ook één keer per jaar updaten, en dat is waar. Behalve dat Samsung (en het bedrijf) verschillende lijnen van toptoestellen heeft, in tegenstelling tot Apple dat alleen iPhones als vlaggenschip heeft, is het dus niet verwonderlijk dat de toptoestellen van Apple zeer gegeerd zijn bij tech-liefhebbers. Wat wel verrassend is, is dat er ondanks de jaarlijkse updatecyclus al op de een of andere manier een iPhone 14 is opgedoken.

Drop de inkeping van de iPhone 14

Prosser heeft een render vrijgegeven die duidelijk laat zien hoe de “standaard” iPhone 14 (of Pro, kijkend naar de drie camera’s op de achterkant) eruit moet komen te zien. Wat verrassend is, afgezien van de timing, zijn de oplossingen die Apple plant voor zijn vlaggenschip van 2022, waarvan het ontbreken van een inkeping er één is.

De render toont duidelijk het ontbreken van de “inkeping”, die zwarte band die op de huidige iPhones bij het oortje zit en op de iPhone 13 gehandhaafd (maar verkleind) zal blijven, omdat daarin de onderdelen zitten die nodig zijn voor het veilige ontgrendelingssysteem met het gezicht, Face ID.

Dus Face ID zal geen onderdeel zijn van de iPhone 14? Dat is op dit moment niet te zeggen. Sommigen suggereren dat Apple werkt aan het plaatsen van de hardware die nodig is voor gezichtsontgrendeling onder het beeldscherm, terwijl anderen zeggen dat Cupertino overweegt Touch ID terug te brengen, het vingerafdrukontgrendelingssysteem dat onder het beeldscherm zou worden geplaatst.

De selfiecamera zal zichtbaar blijven op de iPhone 14, afgaande op de render: de technologie om hem onder het scherm te plaatsen zoals op de ZTE Axon 30 of Samsung Galaxy Z Fold3 lijkt perfect te zijn, en Apple heeft de afgelopen jaren laten zien dat het een technologie alleen overneemt als die voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van Apple, en dat zou niet het geval zijn met de camera onder het scherm, althans niet in 2022.

De andere twee merkwaardige aspecten die uit de render van de iPhone 14 naar voren komen, zijn de cameracluster aan de achterzijde die gelijk ligt met de behuizing, in tegenstelling tot de iPhone 13, waar ze vrij zichtbaar zouden moeten uitsteken, en de terugkeer naar de ronde vorm voor de volumeknoppen, in een soort “nostalgische” handeling naar de iPhone 4 en 4s, waarop de iPhone 14, die in deze render te zien is, eigenlijk heel erg lijkt.

In iPhone 14 8K-video

Volgens geruchten die de afgelopen weken zijn opgedoken, zal iPhone 14 naar verwachting een 48-megapixelcamera hebben waarmee 8K-video’s kunnen worden opgenomen, en wordt het chassis mogelijk gemaakt van titanium. De geruchten over de iPhone 14 zijn echter nog maar net begonnen, dus we zullen er vast nog wel meer over horen.