Holger Wöhl, Commvault: “Hamburg Cloud herkent behoeften van bedrijven”

Met “Smart Backup” biedt Hamburg Cloud gedecentraliseerde back-up als een beheerde dienst. Commvault-manager Holger Wöhl zal het concept presenteren op de HOSTING & SERVICE PROVIDER SUMMIT 2012.

ITB: Wat houdt de Hamburg Cloud in?

Wöhl: De Hamburg Cloud wordt geëxploiteerd in drie professionele datacenters in Hamburg en is het resultaat van de samenwerking van de Hamburgse bedrijven IT works! Consulting en NMMN New Media Markets & Networks. Het biedt een veilige, redundante infrastructuur voor cloud computing en biedt diensten aan voor de ondersteuning of levering van IT-infrastructuren. Het productportfolio van de Hamburg Cloud is gericht op middelgrote bedrijven en omvat clouddiensten zoals back-up, monitoring en beveiliging, maar ook hosting van servers en desktops.

ITB: Wat zijn de ervaringen tot nu toe?

Wöhl: Vooral de “Smart Backup”-dienst, gebaseerd op Commvault Simpana, is zeer positief ontvangen door de markt en bevestigt dat de Hamburg Cloud de huidige behoeften van bedrijven heeft onderkend. Ook het product “Smart Backup Notebook”, dat bijzonder interessant is voor bedrijven met een groot aantal externe werknemers, kan op grote belangstelling rekenen. Op dit moment maken verschillende klanten al met succes back-ups van hun gegevens in de Hamburg Cloud.

ITB: Wat zijn de uitdagingen?

Wöhl: Back-up en archivering vereisen veel aandacht in bedrijven, omdat ze essentiële informatie bevatten en onderworpen zijn aan strenge wettelijke vereisten. De specifieke uitdagingen van de overstap naar de cloud zijn onder meer de naleving van de gegevensbescherming en het waarborgen van de gegevensbeveiliging. De opslag van gegevens moet in overeenstemming zijn met de wet en alle voorschriften inzake gegevensbescherming. Dankzij de modernste technologieën kan de Hamburg Cloud garanderen dat gegevens veilig en in overeenstemming met de wet worden bewaard.