Wat is Amazon Prime Day?

Amazon Prime Day verwijst naar een Black Friday-achtige kortingsdag die alleen voor leden toegang biedt tot speciale deals voor Amazon Prime-klanten. Amazon Prime Day vindt meestal elke zomer plaats op de tweede dinsdag van juli, met de speciale promotie voor 2017 die van eind 10 juli tot 11 juli loopt en in totaal 30 uur duurt.

Amazon biedt duizenden producten met korting op Amazon Prime Day, en het dient doorgaans als de grootste dag van het jaar in termen van inkomsten, en genereert zelfs meer verkopen dan op Black Friday en Cyber ​​Monday.

Waarom Amazon Prime Day is gemaakt en recente verkooptrends

Amazon heeft Prime Day niet alleen gemaakt om extra verkopen te genereren, maar ook om het lidmaatschap van zijn Amazon Prime-lidmaatschapsprogramma te vergroten, waarvoor $ 99 per jaar lidmaatschapskosten gelden (een gratis proefperiode van 30 dagen van de service is beschikbaar).

Het evenement heeft op beide gebieden succes getoond, ondanks dat het in een typisch trage tijd van het jaar voor de detailhandel werd gehouden. In 2017 groeide de verkoop van Amazon Prime Day met meer dan 60 procent in vergelijking met het voorgaande jaar in dezelfde periode, en Amazon voegde ook een recordaantal nieuwe Amazon Prime-leden toe tijdens het Prime Day-evenement.

Amazon Prime Day 2018

Amazon Prime Day komt doorgaans aan op de tweede of derde dinsdag van juli, en Amazon kondigde aan dat Amazon Prime Day 2018 zal plaatsvinden op 16 juli 2018. Amazon kondigde ook aan dat het exclusieve aanbiedingen en deals voor Prime-leden zal vrijgeven in de dagen voorafgaand aan naar de officiële Amazon Prime Day van 2018.