PS5, Amazon onthult prijs: hier is hoeveel hij zal kosten

Amazon Uk heeft mogelijk de prijs van de PlayStation 5 onthuld: hij zal meer dan 600 pond kosten. Maar hij krijgt wel een 2-terabyte SSD

Om te weten te komen wat Sony heeft onthuld, klik je op deze link.

We zijn nog maar een paar uur verwijderd van Sony’s PlayStation 5 onthullingsevenement, dat gepland staat voor 10 uur ’s avonds op 11 juni. Op dit moment weten we nog niet wat het Japanse bedrijf zal onthullen: het is zeker dat de eerste games beschikbaar zullen zijn bij de lancering van de console, terwijl er veel onduidelijkheid is over de vraag of Sony ook het ontwerp en de prijs zal onthullen, twee stukjes informatie waar de gemeenschap reikhalzend naar uitkijkt.

De prijs van de PS5 is de afgelopen maanden veelbesproken geweest en is in de loop der tijd gestegen. Aanvankelijk kostte hij 399 dollar, maar dat werd al snel 499 dollar. De plotselinge stijging van de vermoedelijke prijs van de console werd beïnvloed door de kosten van onderdelen en ook door het uitbreken van de wereldwijde pandemie die de productie enkele maanden stillegde.

Ps5 prijs, Amazon preview

De Britse gebruiker Wario64 tweette een screenshot van de Amazon UK pagina voor een PS5 model met 2TB aan geheugen. Naast de technische specificaties is er ook de prijs: £599,99. Met de huidige wisselkoers is dat ongeveer €670, en het is waarschijnlijk dat de kosten zullen stijgen tot €699 zodra het toestel op de Europese markt komt.

Over de tweet en de waarheidsgetrouwheid van het nieuws bestaan echter veel twijfels. Ten eerste zou de door Amazon UK gepubliceerde prijs slechts een placeholder kunnen zijn in afwachting van officiële aankondigingen van Sony, die vanavond al zouden kunnen komen (maar daar zijn veel twijfels over). Ook is het PS5 model dat in de screenshot wordt getoond nog niet onthuld door het Japanse bedrijf: de console heeft een 825GB SSD, niet een 2TB exemplaar. Als dit het geval is, betekent dit dat de PS5 in twee versies zal komen: een basismodel dat rond de 500 euro zou kunnen gaan kosten en een premium versie die 700 euro zal gaan kosten.

Wanneer komt de PS5 op de markt

Er zijn nog veel twijfels over de PS5 releasedatum. Sony heeft vanaf juni tot de releasedatum van de console elke maand presentatie-evenementen bevestigd. Het doel is een hype rond het product te creëren om de verkoop en de anticipatie te verhogen. We zullen waarschijnlijk pas tussen juli en augustus alles weten over PS5 (functies, prijs en releasedatum).

Update 11 juni 15:00. Amazon ontkent de PS5 prijs en zegt dat de prijs op het platform een vergissing is.