Hoe YouTube op de achtergrond te bekijken met Android

YouTube heeft de mogelijkheid om video's op de achtergrond te bekijken op smartphones uitgeschakeld. Met een paar trucs kun je de functie echter herstellen

Hoewel er tientallen streamingdiensten zijn voor het online beluisteren van muziek en podcasts, gebruiken veel mensen YouTube om muziekvideo's te bekijken of te luisteren naar de woorden van de vele popularisatoren die nu het door Google gebrandmerkte videostreamingplatform bevolken. Deze keuze is nu echter zeer onhandig omdat YouTube niet langer toestaat om video's op de achtergrond te bekijken op smartphones.

De functie, in feite, is nu het voorrecht van YouTube Premium en bijgevolg om YouTube video's op de achtergrond te bekijken of terwijl het scherm van de smartphone uit is, moeten we theoretisch betalen om ons te abonneren op de dienst. Er is echter een gratis manier om YouTube-video's op de achtergrond te bekijken, een truc die gebruik maakt van een andere populaire app: Telegram.

Tramite Telegram, in feite kun je de beperkingen van YouTube gratis omzeilen, hoewel, we moeten toegeven, de procedure is helemaal niet comfortabel en is zelf beperkt tot het afspelen van één video per keer.

Hoe YouTube-video's op de achtergrond bekijken op Telegram

Om YouTube op de achtergrond te bekijken, moeten we Telegram op onze smartphone installeren en een chat met onszelf (of met Telegram) beginnen. In deze chat moeten we de link naar de YouTube-video die we willen bekijken op de achtergrond plakken en vervolgens op de video klikken om deze af te spelen.

Telegram vraagt ons nu of we de video op YouTube willen bekijken (en dan de app afsluiten om naar YouTube over te schakelen) of rechtstreeks in de app met behulp van de functie Pictured in Picture (PiP). Als u het laatste kiest, wordt u gevraagd om Telegram toestemming te geven om de video met PiP af te spelen. Na het geven van de ok hoeven we alleen maar terug te gaan naar de link van de video en deze af te spelen met de functie zojuist ingeschakeld. Zodra de video wordt afgespeeld, hoeven we alleen nog maar het scherm te vergrendelen om de video op de achtergrond te blijven afspelen.

Hoe YouTube-video's op de achtergrond bekijken op Chrome

De tweede truc om YouTube-video's op de achtergrond te bekijken op Android-smartphones is gebaseerd op Chrome. Open de video die u wilt bekijken op de mobiele versie van YouTube met de Chrome-browser en kies vervolgens de bureaubladweergave in het menu met de drie puntjes in de rechterbovenhoek.

Het enige wat we nu nog hoeven te doen, is teruggaan naar Home. Het afspelen van YouTube wordt onderbroken, maar onder het notificatiegordijn zien we een kleine speler van waaruit we het starten en pauzeren van de video kunnen regelen, maar ook van het ene naar het andere nummer kunnen springen (geweldig als je muziekafspeellijsten op de achtergrond wilt afspelen). Als de video eenmaal opnieuw is gestart vanuit het meldingsgebied, zal hij niet meer stoppen, zelfs niet als we de telefoon vergrendelen.