Wat is het verschil tussen Google Foto’s en de Galleria-app

Laten we de verschillen uitzoeken tussen Google Foto’s en Galleria, twee apps die we standaard op alle Android-smartphones vinden

Je hebt een nieuwe Android-smartphone gekocht en na de installatie heb je twee apps gevonden om je afbeeldingen te beheren: Google Foto’s en Galleria (dat van naam verandert afhankelijk van de fabrikant). Wanneer je een nieuwe foto neemt, vind je die zowel in Google Foto’s als in de Galerij-app. Maak je geen zorgen, dit is heel normaal: de Galerij-app en Google Foto’s zijn twee apps die verschillende functies uitvoeren. En beide zijn belangrijk voor uw smartphone. Als je een van hen gaat verwijderen, maak je een grote fout.

Google Photos is standaard geïnstalleerd op elke Android smartphone. De app is rechtstreeks door Big G ontwikkeld en kan een fotobeheerdienst worden genoemd. U kunt niet alleen foto’s en video’s bekijken die met de camera van uw smartphone zijn gemaakt, maar het biedt ook tal van andere diensten, waaronder de mogelijkheid om uw opnamen in de cloud op te slaan. Met de Galerij-app (in al zijn verschillende vormen) kun je daarentegen alleen foto’s en video’s bekijken die met je telefoon zijn gemaakt. De extra functies zijn minimaal. Hier zijn de verschillen tussen Google Foto’s en Galerij.

Waar is Google Foto’s voor

Google Foto’s werd in 2015 gelanceerd als onderdeel van Google+ en werd in de daaropvolgende maanden een op zichzelf staand platform, ter vervanging van de Picasa-app. Wat biedt Google Foto’s? De dienst biedt niet alleen de mogelijkheid om foto’s te beheren die met je smartphone zijn genomen, maar ook om foto’s op andere apparaten naar het platform te uploaden en ze met je profiel te synchroniseren. Google Foto biedt ook een vrijwel onbeperkte hostingservice: u kunt 16 megapixel foto’s en 1080p video’s uploaden naar uw account.

U kunt uw afbeeldingen eenvoudig delen met uw vrienden en uw foto’s bewerken door emoji en animaties toe te voegen, of GIF’s te maken.

Wat is het nut van de Galerij-app 

De Galerij-app biedt een veel beperktere set functies dan Google Foto en is uitsluitend ontworpen om de foto’s en video’s te organiseren die u met uw smartphone maakt. Op de meeste Android-toestellen is er standaard een Galerij-app voorgeïnstalleerd door de telefoonfabrikant en het is ook mogelijk om nieuwe te downloaden uit de Google Play Store. Galerij kan worden gebruikt ter ondersteuning van Google Foto’s, maar zal deze nooit vervangen.