SIP-telefoon breidt FEC-systemen uit met Voice over WLAN-oplossing

Kleine en middelgrote ondernemingen hebben nu de mogelijkheid om mobiele communicatie via Voice over WLAN te gebruiken met de SIP-telefoon Ascom i62 van Funkwerk Enterprise Communications (FEC). De telefoon ondersteunt zowel het 2,4 GHz-netwerk als het 5 GHz-netwerk en is geschikt voor gebruik met Elmeg Hybird-systemen en Bintec access points, aldus FEC.

De Ascom i62 VoWLAN-telefoon is door FEC bedoeld als mobiele aanvulling op zijn Elmeg Hybird ICT-systemen. Het apparaat is gebaseerd op IEEE 802.11n-technologie en gebruikt het WLAN-netwerk als een draadloos telefoonnetwerk, zodat er geen andere radionetwerken zoals DECT of GSM hoeven te worden geïnstalleerd.

De handover van het ene toegangspunt naar het andere maakt naar verluidt gesprekken mogelijk zonder verbroken verbindingen of ruis. Volgens de fabrikant maken de energiebesparende mechanismen van de Ascom i62, die compatibel zijn met de Bintec access points, bedrijfstijden tot 100 uur stand-by en tot 15 uur gesprekstijd mogelijk. De telefoon is ondergebracht in een robuuste IP44-behuizing en is uitgerust met een TFT-kleurenscherm met hoge resolutie.