Cashback, laatste dag: wat te doen bij ontbrekende transacties

Laatste dag om een klacht in te dienen bij Consap voor niet meegetelde Cashback-transacties: hier leest u hoe u het moet doen en wat u kunt aanvechten

Vandaag, 29 augustus, is de uiterste datum om een beroep in te dienen bij Consap in geval van ontbrekende transacties die nuttig zijn voor de Cashback van de Staat. Vandaag komt er een einde aan de eerste fase van de eerste zes maanden (waarschijnlijk de enige) van de gewone Cashback, die zal worden gevolgd door de veel delicatere fase van de officialisering van de eindclassificatie van Super Cashback: de eerste honderdduizend zullen recht hebben op de superterugbetaling van 1.500 euro en, zoals we weten, hebben velen van hen tactieken ingevoerd die op zijn zachtst gezegd “listig” zijn om het doel te bereiken. Maar vandaag ligt de nadruk op de terugbetalingen tot 150 euro, die beschikbaar zijn voor iedereen die in de eerste zes maanden van 2021 ten minste één geldige transactie heeft verricht. De meeste van deze gebruikers van het programma hebben hun geld reeds ontvangen, sommigen wachten nog steeds. Degenen die de drempel van 50 transacties niet hebben gehaald omdat sommige transacties werden geannuleerd, hebben tot vandaag de tijd om een claim in te dienen.

Hoe dient u een Cashback-claim in

Consap is het overheidsbedrijf dat belast is met het ontvangen en verwerken van Cashback-claims. Klachten die via het desbetreffende webportaal https://reclamicashback.consap.it worden ingediend, worden alleen in behandeling genomen. Het heeft dus geen zin om e-mails of berichten via de IO-app te sturen.

Om toegang te krijgen tot het portaal moet u zich registreren door uw naam, achternaam en e-mailadres op te geven, wat uiteraard waar moet zijn.

Wat gebeurt er na de klacht

Wie een klacht wil indienen over transacties die niet of voor het verkeerde bedrag zijn meegeteld, hoeft niet te hopen op een onmiddellijk antwoord: Consap is verplicht om binnen 30 dagen na ontvangst van de klacht te reageren.

We willen er ook op wijzen dat het niet mogelijk is om iemands tijdelijke positie in het nationale Super Cashbackklassement aan te vechten.