Netflix: hoe verwijder je content uit de sectie “verder kijken”

Goed nieuws voor Netflix-gebruikers: je kunt nu films en tv-series verwijderen uit de sectie “verder kijken”. Dit is hoe

De mogelijkheid om afleveringen te verwijderen uit de regel “Verder kijken” is eindelijk beschikbaar voor alle Netflix-gebruikers, inclusief mobiele gebruikers.

Deze lijst met titels is in sommige opzichten erg nuttig, omdat we zo een aflevering of film kunnen hervatten waar we waren gebleven. Maar als je begint met een heleboel titels, en er dan maar een paar echt bekijkt, dan wordt deze lijst niet alleen nutteloos, maar ook vervelend om te gebruiken. Na enkele maanden van testen is het nu echter mogelijk om het op een zeer eenvoudige manier op te ruimen. De eerste meldingen van deze functie dateren al van april, toen sommige gebruikers de functie in hun apps zagen. Maar dit was geen algemene test: slechts een paar gebruikers konden inhoud verwijderen uit “Blijven kijken”. Nu, met de nieuwste versie van de app, is deze optie echter uitgebreid naar iedereen, en een uitleg over hoe het te gebruiken is ook opgenomen in de online help van Netflix.

Hoe verwijder je inhoud van Doorgaan met kijken

Herhaal inhoud uit de rij ‘Doorgaan met kijken’ is nu heel eenvoudig. Nadat u de nieuwste versie van de Netflix-app hebt geïnstalleerd, tikt u gewoon op het menupictogram (de drie verticale stippen) op de titel die u wilt verwijderen. Dan kiezen we gewoon de optie “Verwijderen uit rij” uit het menu. Op dat moment verdwijnt die titel en wordt hij niet meer weergegeven (tenzij we teruggaan en een deel ervan bekijken).

Het desktop-alternatief

Eigenlijk zou dit al kunnen, maar via een veel onhandigere procedure en alleen op een computer, waarbij via een browser verbinding wordt gemaakt met Netflix. Deze procedure bestaat nog steeds en bestaat uit het gaan naar de accountinstellingen en het invoeren van “Profielen en familie”, dan “Inhoud bekijken activiteit” en vervolgens “Activiteit”. Hier vinden we de lijst van titels in “Verder kijken” met een icoontje ernaast, waarmee we ze kunnen verwijderen. U kunt ze ook allemaal in één keer verwijderen door onderaan de pagina op “Alles verbergen” te klikken. Titels verdwijnen echter niet onmiddellijk: het kan tot 24 uur duren voordat ze uit ‘Blijf kijken’ worden verwijderd. Maar als ze verdwijnen, dan zijn ze ook niet meer zichtbaar vanuit de mobiele app.