De meest curieuze hacks van 2016

Hoe meer er gedigitaliseerd wordt, hoe meer toegangspunten er zijn voor cybercriminelen. Veracode heeft de meest merkwaardige hacks van het afgelopen jaar op een rijtje gezet.

Met het steeds toenemende gebruik van internet en de toenemende onderlinge verbondenheid, is het niet verwonderlijk dat nieuwsberichten steeds vaker gevuld zijn met berichten over gestolen gegevens en de verspreiding van gevaarlijke virussen. Daarbij is geen enkele aanval hetzelfde.

Het afgelopen jaar werd ook gekenmerkt door veel cyberaanvallen – 2016 was dus een spannend jaar voor de IT-beveiligingsindustrie. De meest curieuze hacks uit 2016 verzameld door Veracode vindt u in de afbeeldingengalerij.

Als je naar al deze hacks kijkt, wordt duidelijk dat cyberaanvallen zich niet beperken tot slechts één gebied of zelfs maar één industrie, maar dat alles van klassieke bedrijven tot verkiezingen en smartphone-apps tot ons drinkwater een potentieel doelwit kan worden, legt Veracode uit. Wat alle aanvallen echter gemeen hebben, is dat ze meestal gericht zijn tegen gebruikers- of klantgegevens. Toepassingen om onze gegevens te beschermen zouden dus belangrijker en noodzakelijker worden dan ooit tevoren.