Fujitsu: waardesysteem voor digitalisering

Plannen, doelen, maatregelen – en antwoorden op de talrijke vragen van partners – meer dan 1.000 partners waren aanwezig op de virtuele partnerdag van Fujitsu. Het evenement werd gekenmerkt door een gevarieerd programma en een krachtige keynote speech van zenderbaas Santosh Wadwa.

De blaashal in het Landschaftspark Duisburg-Nord heeft de transformatie van industriële fabriek naar evenementenlocatie al ondergaan. De economie maakt momenteel een soortgelijke fundamentele verandering door. Digitalisering zet bedrijfsconcepten, waarden en de manier waarop wij communiceren op zijn kop. De Corona situatie werkt ook als een versneller en een brandend glas. In de context van deze ontwikkelingen was de setting voor Fujitsu’s eerste virtuele partnerdag uitermate geschikt.

Digitalisering als kans

“Voor ons ligt de focus op mensen.” Dit was het motto van de krachtige keynote van Channel Head Santosh Wadwa. “De meeste gebieden van het leven van mensen dreigen te veranderen.” Maar juist daarin schuilt de kans, zei hij. “Een heroverweging is nodig – en digitalisering is de kans.” En voor Fujitsu is het kanaal de spil. Daarom heeft de fabrikant de afgelopen maanden talrijke schroeven aangedraaid om partners een handje te helpen. Want, zegt Wadwa: “Partnerschap moet niet alleen werken bij zonneschijn, maar ook bij hagel en regen.”

Het team maakt er geen geheim van dat niet alles de afgelopen maanden zo soepel verliep bij Fujitsu. Leveringsproblemen waren een hot topic en werden ook op de partnerdag actief aan de orde gesteld. “Een dergelijke verandering in de produktie is niet gemakkelijk,” geeft Wadwa ook onomwonden toe. “Maar we hebben het nu al heel goed onder controle en hebben er alle vertrouwen in dat we de komende weken in alle productsegmenten weer op tijd kunnen leveren.”

Een ander onderwerp dat de partners bezighield was de ondertekening van de distributie-overeenkomst met Siewert & Kau. Heiko Lühr, verantwoordelijk voor de distributie bij Fujitsu, benadrukte dat het er hier om gaat nieuwe klanten te benaderen. Dit gaat uitsluitend over server- en opslagproducten. Omdat de CCD-activiteiten een belangrijke pijler zullen blijven.

Gezellig voorprogramma

Na de talrijke break-outsessies, waarin de partners zich konden informeren over marketingthema’s zoals socialemedia-maatregelen en concrete oplossingen met technologiepartners, en na de keynote, betoverde de tabletgoochelaar Simon Pierro vervolgens het publiek. Als bekronende finale zorgde de nieuw gevormde Fujitsu-band voor een sfeervol einde van het evenement

.